Pazartesi, Mayıs 22, 2006

ALTIN KIZLAR (The Golden Girls)


Altın Kızlar beraber yaşayan 3 tane menopoz teyzeydi, Dorothy entelektüel olan, Rose düpedüz salak, Blanche ise fındık kıran folloş ablaydı. Bir süre sonra Dorothy'nin annesi 200 yaşındaki Sophia da bunların yanına taşınmış ve kahramanlarımız coşmaya başlamışlardı. Seslendirme de bir TRT klasiği olarak mükemmeldi. Olaylar bu ablamların oturma odasında geçer, muhabbetleri ve Sophia'nın bunlara yapıştırdığı cevaplar gülmekten kırar geçerdi bizi.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar!! Blog sahibi yazarımızında yaptığı enfes betimlemelerdeki gibi ne 200 yaşındaki sophie, ne de diğer 3 menapoz teyze ölmemişler, hala turp gibi ayaktalarmış... İlginç dimi... ?!:))

Adsız dedi ki...

Dizi devam ettigi surece Dorothy nin transseksüel olup olmadigi konunsuldu.. Bir de Sofia hep cantasiyla dolasirdi nereye gitse..

coldmarch dedi ki...

Sofia bir konu olduğunda kızlara hep anılarını anlatmaya ''Sicilya 1935... ''diye başlar sonra abuk sabuk şeyler anlatırdı:)))O küçük hasır çantasının içinden neler çıkardı neler...

Adsız dedi ki...

dizi, amerikan NBC televizyonu tarafından 1985-1992 yılları arasında yayınlanmıştır. oyuncular şöyledir, 1.estelle getty, 2.beatrice arthur, 3.rue mc clanahan, 4.betty withe[dizinin en yaşlı oyuncusu.]. dublaj kadrosu, meral niron, nurşen girginkoç, tomris cetinel, elçin şanal.

Adsız dedi ki...

Bir de Rose'un memleketi St. Olaf vardı.

Adsız dedi ki...

1987'de başladı, önce TRT 1'de cumartesi günleri akşam üstü daha sonra haber sonrası yayınlandı. 1988'de ise çarşamba haber öncesine alındı. 1990'da TRT 2'ye transfer oldu. TRT'de bütün bölümleri yayınlanan ilk dizidir. Diziden Dorothy'in ayrılmasıyla diğerleri bir otel işletiyorlar. ''Golden Palace'' adlı bu dizi 1994-1995 yılları arası cuma sabahları 09:00'da Kanal 6'da yayınlandı.

zavazingo dedi ki...

bi kere blanche in morali cok bozuktu. disari cikip geldi oh kendisini cok super hissedio bisiler.nedir olay die sordular.meerse bi insaatin onunden gecmis adamlar ona laf atip islik calinca kendini yeniden super ve guzel hissetmis.merak etmistim nasi bisey olyo bu die.sonra buyuyunce hic de hos olmadigina karar verdim.

kirazzade dedi ki...

Ayyyyy bunlar dapek şeker pek eğlenceliydi yahu :)