Perşembe, Haziran 01, 2006

GÜZEL VE ÇİRKİN (Beauty and the Beast)


Pazar gecelerinin unutulmaz dizisiydi. İnsanın içine işleyen dokunaklı bir müziği vardı. Açılış jeneriğinde Vincent'ı seslendiren sanatçı harikulade bir şekilde ulaşamayacağı bir dünyada yaşayan sevdiği kadını anlatır ve "onun adı Catherine" derdi. Vincent ülkemizde aslan adam olarak tanınan acayip bir yaratıktı. New York metrosunun alt katlarında, labirent gibi esrarlı bir yerde yaşardı. Catherine ise zengin, güzel, başarılı bir avukattı. Birgün yolda saldırıya uğrayıp yüzü kesiliyor ve parka terkediliyordu. Bunu bulan Vincent kadını aşağıdaki gizli odalara götürüyor, yeraltındaki güruhun lideri Baba, Catherine'i tedavi ediyordu. Sonra Catherine ile Vincent aşık oldular, Catherine'in parmağı kesilse Vincent bunu hissedebiliyor, kükreyerek gelip Catherine'i bin türlü beladan kurtarıyordu. Catherine'in çatıkatında harika bir dairesi ve muhteşem manzaralı bir balkonu vardı, balkonun kapılarını açınca ince tül perdeler uçuşur, Catherine ağır ağır yürüyerek balkona çıkar, gecenin karanlığında ışıl ışıl parlayan Manhattan manzarasını izlerdi. Az sonra Vincent gelir, birbirlerine sarılırlar ama daha ileri gidemezlerdi. Ne yazık ki Linda Hamilton diziden ayrılınca Catherine karakteri öldü ve devamını hiç izlemedim ben bunun.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

kesinlikle süper bi diziydi, ama yanlış hatırlamıyorsam ilk gösterimi trt2de cumartesi akşamları saat 23:00 deydi..

Adsız dedi ki...

Çok güzel; çok da acıklıydı. Eee aşk:)

Adsız dedi ki...

ömrüm boyunca sürekli takip ettiğim ve asla kacırmadım tv deki tek yayın hatta bazı bölümlerini o zamanlar videolar vardı tabi kasetlere kayıt etmiştim.Tekrar verilse tekrar izlerimo dizi sayesinde şair e.e cummings keşfetmiştim.Vincent okuduğu şiirler o şaire aitti.

Adsız dedi ki...

paracelsus adında kötü bir adam vardı, o da yeraltında yaşardı ve bizimkilerin amansz düşmanıydı.sonradan öğreneceğiz ki, paracelsus bir bilim adamı ve hamile karısı üstünde yaptığı deneyler sonunda karısının ölümüne sebep oluyor.çocuk kurtarılıyor ve büyüdüğünde iyi niyetli kahraman vincent oluyor. tabii, babasının paracelsus olduğundan haberi yok...
Catherine dizide iki dost ediniyor, birisi zenci dövüş hocası, ki vincent 'ın varlığından haberdar. öbürü de zengin bir işadamı ama bu adam catherine 'e aşık ve vincent 'ı ortadan kaldırmak için özel, tam donanımlı bir adam tutup yeraltına gönderiyor.çok heyecanlı bir bölümdü...
seckinar@yahoo.com

Adsız dedi ki...

13-14 yaslarinda vincent e asiktim.gülmeyin..allahtan esimin böyle bir fiziksel anormalitesi yok.çocuk akli ile vincentin gizemi catherine olan büyük aski çok çekici gelmisti..dizinin müzigide müthiste hala aklimdadir.ama en son bölümlerinde bir magara içinde izleyiciye gösterilmeden birlikte oluyorlar çocuklari dogarken catherine ölüyordu..ne diziydi ama son bölümü yazlikta olduumuz zamana denk geldigi için karincali ekranda izlemek için büyük ugras vermistim...

Adsız dedi ki...

Herkez Wincent'ın suratı niye böle olmuş diye aklından hikayeler uydurur, buda resmen mahalle efsanelerine dönüşürdü şaşılacak iş:)

Dizinin ertesi günü, konuşulacak en heyecanlı konu bu olurdu, şöle oldu böle oldu diye:)

Unknown dedi ki...

bu dizinin kayıtlarına ulaşma imkanımız varmıdırki acep? ben bayılırdım bu diziye...

Adsız dedi ki...

3-4 yaslarnda kapı araliklarindan izledigimi hatrliyorm
feci korkardm bu aslan adamdan..

zavazingo dedi ki...

ben vincent a asiktim....

Adsız dedi ki...

o zamanlar tabi sınırlı kanal oldugundan mdır nedir bi baskaydı bu diziler..ben o zamanlar 8-9 yasındaydım...:))ve o vicent in yuzune bile bakamazdım..:))))korkudan...:))

Adsız dedi ki...

Ya bu Vincent bi Cathtine derdi benim içimin yağları bööyle cız ederdi. KEşke benim adımda Cathrine olsa derdim hep. Süperdi aşıktım ben bu aslana. Eğer izlemenin bir yolunu bulan varsa nooolur buraya yazıversin sevabına:)

Unknown dedi ki...

vincent'i oynayan aktor ron perlman'dir. o gunlerde pek taninmiyordu.. pek pek cok hollywood filminde yer almistir ve hala almaktadir.. son yillardakilerden birisi de hellboy.. ama en muhimi aslan adamimizi ben de cokk severdim, trt2'de kacirmadan izlemeye calisirdim.. ve cathirine de tabii :)