Cuma, Haziran 02, 2006

ZİL ÇALINCA (Saved by the Bell)


İşte artık ortaokuldaydım ve birgün birisiyle "aaa resmen Skriiç" diye dalga geçtim ve meğer bütün kızlar bu diziyi seyrettiği için popülaritem tavan yaptı. O zamanlar şimdilerde olduğu gibi özgün olma, farklı olma modası yoktu, aksine herkes ne dinliyorsa (New Kids on the Block, Jason Donovan vb) onu dinlemeli, aynı dizileri izlemek gerekirdi. Herneyse, bu dizi hafta içi bir akşam yayınlanıyordu ve bir grup lise öğrencisinin maceralarını anlatırdı. Başroldeki karakter Zack diye sarışın bir yakışıklıydı (ya da o zaman bize öyle geliyordu), kızlarla başı dertteydi. Screech ise bunun embesil arkadaşıydı. Böyle saçmasapan bir gençlik dizisiydi ama bayılırdık o zamanlar.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Evimiz Hollywood'danin Valerie'si bu dizide oynamis mi, yoksa bana mi oyle geldi? Birgun bu dizinin tekrar yayinlanisina rast gelmisken sanki onu gormusum gibi geldi, ama emin degilim. Yillar sonra biraz seyredince (ya da seyretmeye calisinca diyeyim...) "ne kadar sacma sapan bir diziymis, ben bunu nasil seyretmisim?" diye sasirmistim. Her bolumun sonunda bir ders vermesi de cabasiydi(peeh)...

Adsız dedi ki...

TRT 4'ün yeni açıldığı dönemde

Adsız dedi ki...

Evimiz Hollywood'da'nın Valerie Malone'u Tiffani Thiessen Saved by the Bell'deki Kelly Kapowski karakterini oynuyordu.

Adsız dedi ki...

Screech kendisinin yaptığı pronolarda mı ne oynuyormuş şimdi. Zack büyüdü ve NYPD Blue dizisinde dedektifi oynadı.

seda irengü özmen dedi ki...

Bu diziyi fotoğraftan anımsadım.

@Alıntı
O zamanlar şimdilerde olduğu gibi özgün olma, farklı olma modası yoktu, aksine herkes ne dinliyorsa (New Kids on the Block, Jason Donovan vb) onu dinlemeli, aynı dizileri izlemek gerekirdi.


Fakat bu söylediğiniz asıl 2000'li yıllar için geçerli. Şimdi özgün değil çocuklar. İlköğretim ve Lise yılları boyunca, bazen okul sonrası ve haftasonlarını Bağdat Caddesinde geçirirdik.
Örneğin; Acidciler, Metalciler, A.Kayacılar, Popçular gibi pek çok farklı kültür ve dış görünüşten gençlere (her müzik türünün kendine has görünümü var tabii o zamanlar) Cadde'de rastlayabilirdiniz. Vakkorama önünde kaykay yapanlar arasında metalciler de, acidciler de olurdu. 80'lerde Bağdat Caddesi'nin bir kıyafeti, saç biçimi yoktu.
Şimdi nasıl? Aynı fabrika ürünü insanlarla dolu...