Salı, Mayıs 23, 2006

23 NİSAN GALA PROGRAMLARI


Eskiden 23 Nisan gala programı Ankara'da kocaman bir spor salonundan yayınlanırdı, sunuculuğunu da Halit Kıvanç yapardı. Kendisinin özellikle "Venezüela" demesini nedense hiç unutmamışımdır. Galanın sonunda Türk ekibi halk oyunları gösterisi yapar, ve finalde tüm çocuklar salona iner, coşardı. Birkaç gün sonra da haberlerde konuk çocuklarla ev sahibi çocukların illa ağlaya ağlaya salya sümük ayrılış sahneleri gösterilirdi. Artık biz yıllarca izledik bu haberi.

4 yorum:

galactica dedi ki...

hey gidi heyy. Artık gala programları da eskisi gibi güzel değil. Ne Halit Kıvanç sunuyor. Ne ankara selim sırrı tarcan spor salonunda yapılıyor. Ne de gala bitişinde barış mançoyu görebiliyoruz. Çocukluğunu 80lerde yaşayan bizlerin olmassa olmazı idi barış abi.Gala sonunda tüm dünya çocukları birleşip salonun ortasına inip hep birlikte oynayıp, halaylar çekiyorlar ama 80lerin ruhu yok 23 nisan gala programlarında. Gerçi yeni nesilde izlemiyor ama onlar bilgisayar çocukları.

galactica dedi ki...

ozur dilerim arkadaslar selim sirri tarcan degil. Ataturk Spor Sarayi olcakti.

Adsız dedi ki...

"Cive Pakistan" ve adını hatırlamadığım bir Doğu Avrupa ülkesine ait, elemanların bir halka oluşturup başlarındaki şapkaları değiştirmelerine dayanan şapka oyunu.....benim hatırladıklarım bunlar.

Adsız dedi ki...

o zamanlar en büyük eğlencemizdi saat 10 da halit kıvançın harika sunumuyla izlerdik bide kağıt kalemi elime alır puan verirdim her sene bazı çocuklar çok iri olurdu kızardım çocuk bayramı niye çocuklarını göndermiyolar diye