Pazartesi, Mayıs 29, 2006

ÇALIKUŞU


Reşat Nuri Güntekin'in en sevilen eserinden uyarlanan bu dizi meşhur oyuncuları ve rahmetli Esin Engin'in muhteşem müziğiyle TRT'nin unutulmazlarındandı. Feride Çalıkuşu rolüyle Aydan Şener televizyonun resmen kraliçesi olmuştu. Kamuran'ı ise Ahu Tuğba'lı bir Bodrum filminden fırlayıp gelmiş gibi görünen Kenan Kalav oynamıştı, öylesine güneş yanığı ve esmerdi kendisi. Sarışın, nazlı ve nazik Kamuran yerine kanlı canlı, şehvetli bir Kamuran olmuştu bu arkadaş. Nurlar içinde yatsın eşsiz Sadri Alışık Doktor Hayrullah rolünde resmen döktürmüş, tekkaş Mine Çayıroğlu ise Munise rolünde ölüm döşeğinde herkesi ağlatmıştı. Bu dizide Feride'nin düğününden önce çıkagelen ve "hiişşşt hişştt küçükhanım!" diyen kara çarşaflı kadın bütün çocukların ödünü patlatırken bizim Özgür de "Kamuran bana fondan verir, ben Kamuran'a veriririm" tekerlemesiyle olayı bambaşka boyutlara taşımıştı sayın seyirciler.

4 yorum:

galactica dedi ki...

Feride'nin kamuran evlenmesine gicik olmustum hatta oyle kaptirmistim ki kamuran'i bogmak istemistim. Kamuran feride'nin duygulari ile oynamisti. Kara carsafli pis kadina da acayip sinir olmustum. Hele o ssst sst kucuk hanim demesi.

Adsız dedi ki...

Benim rahmetlik babannem bu dizinin fanatiğiydi, milyon kere tekrarı olduğu için her bölümü bilmesine rağmen sürekli izlerdi, açıkçası ben bile izlerdim...

coldmarch dedi ki...

Rusya'da yayınlandığı zaman acaip reyting aldığını duyduğum dizi.Çalıkuşu romanı rusçaya çevrildiğinde best seller olmuştu.Ancak ruslar da diziyi çok inandırıcı bulmamışlar.(Rus komşumuz anlatmıştı.)Ben de ruslara katılıyorum.Dizi, romanın yanında çok hafif kalmış.Karakterler fiziksel olarak romandakilere hiç benzemiyor.(Dr. Hayrullah bey uzun boylu,beyaz tenli ve mavi gözlü olmalıyken Sadri Alışık canlandırmıştı.Munise'nin de sarışın ,mavi gözlü olması gerekirdi.)Kenan Kalav da acaip sönük bir oyuncudur,bu dizide hepten kaybolmuş.Sadece nostaljik olduğu için seyredilir.

Adsız dedi ki...

şimdi Çalıkuşu, mine Çayıroğlu falan demişken bir de Aysel vardı, şu Bulgaristan'dan kaçıp Türkiye'ye iltica eden kız....onun da dizisini yayınlamışlardı