Perşembe, Mayıs 18, 2006

ÇARLS İŞ BAŞINDA (Charles in Charge)


Akşamüzerleri abimle izlediğimiz bir diziydi, kendisi hala bu dizinin jenerik şarkısını mırıldanabilmektedir. Çarls ev kirası vermemek için bir ailenin yanında yaşar, karşılık olarak çocuklara dadılık ederdi. Sonra bu aile taşınıp yeni bir aile gelmişti eve, şaşırmıştık. Bir de bunun Gwendoline diye sarışın bir kız arkadaşı vardı ki bundan da ayrılmış, kız diziyi terketmişti, pek üzülmüştük vaktiyle. Çarls'ın cerzebeli annesi ile düpedüz salak arkadaşı Badi diğer unutulmaz karakterlerdendi.

7 yorum:

galactica dedi ki...

Sitcom modasindan biri diziydi. Benim de hala aklimdadir dizinin melodileri. Charles in charles ... diye gidiyordu.

Adsız dedi ki...

The new boy and the neighbour
Lives downstairs and just understood
He is there just to take good care of me
Like he is one of the family

Charles in charge of our days
and our nights

Charles in charge of our wrongs
and our rights

And I see
I know, I know
Charles in charge of me

(Güneş'ten sevgilerle)

Adsız dedi ki...

matrak bir diziydi,acaba şimdi oynatsalar izlenirmi bazen böyle dizilerin tekrar oynatılmasının iyi olacağını düşünürüm belkide oynatsalar ben de izlemem deneyip görmek lazım (saçmalıyormuyum ne :)

Korhan Korman dedi ki...

Evin büyük kızını daha sonra 3.sınıf erotik bir filmde görmüştümde içim cız etmişti. O zamanlar bu diziler aile fertleri gibiydi ben napiim :)

Adsız dedi ki...

super bir diziydi kacirmazdim ayrica evin buyuk kizinada hastaydim (nichole eagheart)sanirim yanlis yazmis olabilirim.
tabiki charles in manitada guzel bir kizdi:)

Adsız dedi ki...

amerikadaki gösterimi 1984-1990 yılları arasında yayınlanan ve sona eren dizinin türkiyedeki gösterimiyle ilgili altı çizilmesi gereken bir husus da, dizinin dublajındaki başarıdır. o zamanlarda türkiyenin yüzakı olan dublaj sanatı bu dizide de tüm güzelliğiyle zuhur etmiştir. charlesin dublajında yekta kopan ve buddynin dublajında da toprak sergen in performanslarını yadsıyamayız[kopan ve sergen, bilindiği üzere sanatlarını muhteşem ikili dizisinde de konuşturdular, yani dublajın muhteşem ikilisi de onlardı].

Adsız dedi ki...

dizinin ilk bölümlerinde Charles'ın baktığı çocuklar 2 erkek 1 kızdan oluşurken sonraki bölümlerde aile taşınıyor, sonra gelen 2 kız 1 oğul sahibi aile evle beraber Charles'ı da devralıyorlardı.