Pazar, Mayıs 14, 2006

BEYAZ GÖLGE (The White Shadow)


Türkiye'de basketbol diye bir sporun varlığını hatırlatan ve sonunda çok sevdiren efsane dizi idi. Zenci öğrencilerin okuduğu bir liseye gelen sarışın koç Reeves'in kendisini önce "white men can't jump" gibilerden dışlayan takımının ilahı olmasını anlatırdı. Koç çocuklara sadece sahada değil, hayatta da koçluk yapar, bu yollardan ben de geçtim, öğüdümü dinleyin diyerek yol gösterir, abilik ederdi. Bu dizide benim unutamadığım karakter tabii ki isminden dolayı Salami olmuştur.

18 yorum:

Adsız dedi ki...

Aynı saatte "Ziyaretçiler" adlı bilimkurgu dizi oynardı, başroldeki uzaylıların lideri konumundaki kadını da Jane Badler oynuyordu. Zİyaretçiler de çok iyi bir diziydi ve ben hep ikilemde kalırdım acaba hangisini izlesem diye, bir o kanala bir öbür kanala zıplar dururdum. Niye ziyaretciler hakkında bilgi yok? http://thevisitors.info/episodes/v-credits.html ben boyle biseyler buldum ama.

Judy Abbott dedi ki...

aaa nasıl yok, sen görmemişsin, Ziyaretçiler'siz 80ler blogu olur mu hiç?:)

Adsız dedi ki...

Koç'un öğrencilere "HADİ KIZLAR" demesini hiç unutmadım.

Adsız dedi ki...

bi bolumde takımdaki elemanlar cok havalanınca koç harlem globetrotters -bildigimis adıyla harlem iste- takımını cagırıp mac ayarlamıstı. bunlar da babayı alıp dunyanın kac bucak oldugunu anlamıslardı tabii. bi de bunlardan birisi (dizide) bi soygunda mı ne oldurulmustu o bolumleri iyi hatırlıyorum. sonadan mustafa altıoklar da lise defteri dizisinde bu beyaz golgenin harlemli bolumunden araklamalar yaptı. ha bi de kocum benim mi ne vardı bu dizinin yerli uyarlamaları arasında. keske hic uyarlama muyarlama yapmayıp bisi gusel anılarımızla basbasa bıraksalardı.

Adsız dedi ki...

salaminin bahsi geçmiş ama kuliç unutulmuş mu yoksa takımın dev zenci azmanı filmlerdeki bütün uzun karakterler gibi biraz avarel bir karakterdi ama çok iyi kalpliydi yani gerci buda avarel karakterlerin bir özelliğidir ama olsun.

Unknown dedi ki...

ben koç kelimesini bu dizi de ilk duyduğumda, bizdeki "hadi koçum bize 2 çay söyle" manasında algılamıştım

Korhan Korman dedi ki...

Serkan, abi çocukluğunu anlatırmısın cidden merak ettim

Adsız dedi ki...

soygunda öldürülen resimde sol başta ayakta görülen (34 numara) Jackson idi. yazık olmuştu. sonradan bunlardan bazıları liseden mezun olup diziden ayrılmış mıydı neydi, takım değişmişti..

Adsız dedi ki...

dizi 1978-1981 yılları arasında çekilmiş ve aynı tarihlerde de türkiye de gösterilmiştir. sonra 2001-2002 sezonunda da TRT de tekrar edildi. bu dizinin 2 bölümüne dünyaca ünlü harlem takımı konuk olmuştu.

Adsız dedi ki...

Koç'u Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş seslendirirdi..

arsimet dedi ki...

bu diziden sonra yürüyüşüm bile(omuzlardan sağa sola sallanarak) değişmişti. basketbola başlamıştım. sonra hayatımdan spor eksik olmadı. duş kuşları adında şarkı söylerlerdi. sandalyenin tepesine çıkıp, kuliç gibi oldum deme günlerimi bilirim.

Adsız dedi ki...

Basketbolu bu dizi ile sevmiştik. Koç Reeves unutlumazdı.

Adsız dedi ki...

COOOOLLLL...Polpüler olmasına şaşmamalı.Bizim o yaşlarda ihtiyaç duyduğumuz bir diziydi.Dinamik,espirili,traji-komik unsurlar içeriyordu.Belkide bu gençlik dizisi bluğ çağında ki arkadaşlar için terapi bile olmuş olabilir.O diziden sonra bizim koç başka dizilerde koçluk yapamadı.

Adsız dedi ki...

Bu dizinin tamamını bulabileceğimizi bir kaynak varmı acaba ..?..Ben neti bayağı araştırdım ama ne yazık ki bulamadım...gelecek nesillere böyle dizileri izlettirmek lazım diye düşünüyorum...

Adsız dedi ki...

harLem grubu dizide sözde benzin istasyonunda çalışan işçilerdi... ben 20 yaşındayım.. trt'de oynadıgı zamanı hatırlıom:) c.tesi günleriydi sabah 10-11 gibiydi galiba.. saatini tam hatırlamıom ama onun için erken kalkıodum ii biliom:)

Gamze dedi ki...

Beyaz Gölge'yi unutmak mümkün mü?Basketbola onun sayesinde başladım. Montları da bi efsaneydi ama...Giyemediğim için çok üzülmüştüm:)

Unknown dedi ki...

Bana basketbolu sevdiren dizi...

Commodore 64 dedi ki...

Hatırladığım adlar şunlardı:
Koç Reeves, Bayan Buchanan

Coolidge
Thorpe(bu herif bu kısa boyuyla o takımda nasıl oynuyoduysa)
Heyward
Salami
Gomez (Gogo)
Jackson
Goldstein