Pazartesi, Mayıs 15, 2006

İŞİTME ENGELLİLER HABER BÜLTENİ

Herhalde dünyanın hiçbir ülkesinde bir neslin bütün çocukları oturup işitme engelliler için hazırlanan haber bültenini izlememiştir. Biz yapmıştık! Pazar sabahı erkenden kalkıp televizyonu açar, Voltran'ı beklerdik. Heyhat, Voltran'dan önce böyle renkli bir logo çıkar ve işaret diliyle haftanın haberleri anlatılır, alttan da yazıları geçerdi. Kimbilir kaç çocuk bu yazılar sayesinde okumayı sökmüştü. İşte biz böyle bir nesildik, seksenlerde çocuk olmak, pazar sabahı bu bülteni izlemek demekti.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

ya şimdi seninle bunu tartışmayacağım bu konularda çok iyisin bu açık ama bu bültenden sonra "uçan kaz" la nills in maceraları vardı sanki ya hatırlıyorum çünkü benim uçan kaz başlarken kursa gitmem gerekiyordu ve seyredemiyordum ama öncesinde işitme engelliler haber bültenini seyretmek zorunda kalıyordum. Tramvatik bir durum yani unutmama imkan yok belki başka dönemlerden bahsediyoruz. ilk okul dörtte kursta ne işim var bu ayrı konu tabii Türkiye 80ler bilirsin işte

galactica dedi ki...

Evet bu bültenden sonra nils ve uçan kaz2ın maceraları vardı. Nils, kaz morton ve hamster carrot yüzünden bu haber bültenine katlanırdık.

Adsız dedi ki...

Voltron cumartesileri Nils ve Uçan Kaz pazarları olurdu....bu da pazar günü Uçan Kaz'dan evveldi. Bunu da sonuna kadar sayrederdik. Daha doğrusu o haftanın özetini almak isteyen anne-baba seyreder, biz de Nils ve Uçan Kaz için katlanırdık. Burda işitme cihazı niyetine devasa bir kulaklığın takıldığı bir dünya küresi olurdu.

Adsız dedi ki...

İşitme engelliler haber bülteni tam Voltran'dan önceydi...evet yaa binbir sancıyla, heyecanla bunun bitmesini ve Voltran'ın başlamasını beklerdik diye hatırlıyorum

ashkar dedi ki...

3 hafta önce tanıştım bu resimdeki ablayla. işaret dili eğitimi veriyor artık. yaa nerden nereyee...