Perşembe, Mayıs 18, 2006

ÜÇ İSTANBUL

Harikulade jenerik müziği ile TRT'nin en başarılı yapımlarının başında gelen bir diziydi. Muharrir Adnan Bey'in maceralarını ve verdiği hatalı kararlar nedeniyle mahvoluşunu Osmanlı Devleti'nin çöküşüyle koşut olarak anlatırdı. Çalıkuşu gibi bu dizinin de VCD takımı TRT tarafından yayınlanmıştır, bilginize.

4 yorum:

galactica dedi ki...

Çok sevdiğim TRT klasiği Üç İstanbul harika biri diziydi. Meşrutiyet-Padişahlık ve İlk T.B.M.M'li yıllarını anlatan bir diziydi. Üç de Meşrutiyet, Padişahlık ve İlk meclis dönemlerinde ki İstanbul manzaraları idi. Kahramınız Adnan'a nasıl da gıcık olmuştum. Gül gibi onu delicesine seven hatunu bırakıp uyuz, kendisini terkeden sarışını unutamamıştı. Oysa sarışın ona iyi madik atmış boşayıp gitmişti.

Adsız dedi ki...

diziyi hatırlamıyorum ama muhtemelen mithat cemal kuntay'ın 3 istanbul kitabından uyarlamadır, sıkmadan okutur, tavsiye ederim...

vcd ler bulunabilir mi acaba bi yerlerde?

galactica dedi ki...

Evet vcdler piyasada çok rahat bulunabilir. Sera yayıncılık tarafından TRT'den telif hakları satın alınarak vcd ve (son zamanlarda sanırım dvd olarak da)yayınlanmıştır. Ankarada karanfil dost kitabevinde satılıyor. Diğer yerlerde de müzik, cd, vcd, dvd satan yerlere bakın.

Unknown dedi ki...

o harika müzügü besteleyen adam sonra yokluk sevgisizlik ve sefalet içinde öldü gitti.