Perşembe, Mayıs 18, 2006

JANE EYRE


Charlotte Bronte'nin meşhur romanından uyarlanmış başarılı bir diziydi ve akşam üzerleri yayınlanırdı, ben de sanırım okuldan gelip annemle izlerdim bu diziyi, dizinin jeneriğinden görüntüler hala aklımdadır. Jane malum kimsesiz yetim bir kızdı ve ona bakan dayısı sizlere ömür olunca yengesinin elinde çile çeker olmuş, sonunda yatılı okula postalanmıştı. Buradaki çile kotası da dolunca Timothy Dalton'un canlandırdığı Bay Rochester'ın malikhanesine gelerek, Rochester'in küçük gayrimeşru kızına mürebbiyelik etmeye başlamış ve tabii kaçınılmaz olarak esmer, kasıntı, yakışıklı Rochester'a aşık olmuştu. Kaçırmadan izlerdik biz bu diziyi.

4 yorum:

coldmarch dedi ki...

Jane Eyre romanını ilkokula giderken okumuş ve aşık olmuştum.Yıllar sonra İngiltere'den bu dizinin kasetlerini getirttim.Şimdiye kadar yapılan en iyi adaptasyon da bu '83 yapımı BBC versiyonudur.Dizide gerçekçi olmayan tek şey Mr.Rochester'ın bu kadar uzun boylu ve yakışıklı olmasıdır.Jane Eyre'ı canlandıran Zelah Clarke bugüne kadar karakteri oynayan en uygun tiptir.Ama bu diziden sonra bir daha oyunculuk yapmaması ilginçtir.

Judy Abbott dedi ki...

ben de amazon.co.uk'den DVD'sini aldım, Timothy Dalton büyüleyici, gerçekten çok yakışıklı. Bence en iyi jane Eyre uyarlaması bu versiyon.

Adsız dedi ki...

Kitabından bu kadar etkilenmemiştim.Dizi çok başarılıydı.Benim için artık Jane Zelah Clark.Tabii söylememe gerek yok Bond luğu çok başaramamış olan James burda kendini vurgulamış.

Adsız dedi ki...

kitabını okumuştum bu dizinin.. çok güzeldi hala bile en sevdiğim kitaplar arasındadır..
jane çok çirkin bir kızdır ama mr. rochester'ın da çirkin olduğunu biliyorum ben sanırım dizide değiştirilmiş o konuşmalardan öle anladım..
nese bu diziyi şimdilerde bulabileceğim bir yer var mıdır sizce? izlemek isterim varsa..