Pazartesi, Mayıs 29, 2006

KAPTAN KUSTO'NUN BELGESELLERİ


Herhalde seksenlerde çocuk olup ta kırmızı bereli Kaptan Kusto'nun belgesellerini izlememiş biri yoktur aramızda. Bu artık böyle pazarları mı ne yayınlanırdı. Bütün aile ekran karşısında Kusto'nun dalışlarını, su altının harikulade güzelliklerini izlerdi. Sonra bu Kusto için "Dalışlarında Kuran'da yazılı bilgilerin doğruluğunu görmüş, salavat getirmiş, Müslüman olmuş" dediler. Ülkemizde çok sevilirdi kendisi.

7 yorum:

galactica dedi ki...

Kaptan kustonun musluman olmasina sebep kizildeniz ve atlas okyunusu sularinin birbirine karsimamasidir. Bu durum kuranda rahman, furkan, neml ve fatir surelerinde gecmektedir. Kuranda iki denizin birbirine karismamasi olarak gecmektedir. Deniz veya okyanus ismi verilmemistir.

Adsız dedi ki...

ya bunun oğluda kutupta dalış yaparken kayan buzulların altında kalmıştı babasının gözleri önünde gitti adam çok üzücü çok

Adsız dedi ki...

galapagos adalarındaki kaplumbağaları dünya çapında yıldız haline getiren kaptan cousto hiç bir zaman unutulmaz unutulamaz.

Adsız dedi ki...

evet inanılmaz bir insandı.
80 li yıllarda cografayaya ilgimi artırmış ve bu sayede eğitim yıllarımda coğrafyadan en ufak bir sıkıntıya bile düşmemiş hatta 96 yılındaki oss de sıfır hatayla çıkmıştım.
sanırım ilk kez 1985 - 86 da tanışmıştım belgeselleriyle.Daha sonra 1993 sonları 94 başlarındanda tv de tekrar yayınlanmıştı.
hatta ingizce odevimde onun hayatını yazmıştım vayy beee :)
allah rahmet eylesin.

Adsız dedi ki...

Arkadaşlarkaptan kustonunmüslümaolması diye bişeyyoksakın aldanmayın tam birgeyik. bana güvenin antoni kuin de kaptan kustoda müslüman olmadılar. Onların öyle olduğu düşündürüldü insanlara. Neyse proğram zatii çok sıkıcıydı yaw İğrençti.

Adsız dedi ki...

valla bnde rastlamıstm bi sitede adam avukatı aracılıgı ile musluman deilim die yazılı acıklama yapmıs
artk olmedn onunn da mı kulagina gitmiş nedir bolee dedikodular

kaderbu dedi ki...

eline sağlık canım kardeşim,bu büyük ilim adamını bize tekrar kazandırdığın ve bu esşiz belgesellerini bizlerle paylaştığın için. yeni yılını kutlar, sevgi kalbinden, mutluluk üzerinden, sevdiklerin yanından, hiç eksik olmaması dileklerimle, nice uzun yıllar beraberce geçirmeni diliyorum canım arkadaşım sana..........