Pazartesi, Mayıs 29, 2006

KÜÇÜK HANIM (Sinha Moça)


Seksenlerde bir yaz tatili boyunca sabahları yayınlanmış bir Brezilya dizisi idi. Başrolünde köle İzaura oynuyordu. Dizinin kahramanı pislik Albay Ferrera'nın iyilik timsali (ve de hafiften şaşı) kızı Missi idi, yani küçük hanım. Ferrera zenci kölelerine köpek gibi davranan aşağılık bir adamdı. Kızı da buna inat kölelik karşıtı devrimci Rudolfo ile mercimeği fırına vermiş, Ferrera sonunda bunların evliliklerini gönülsüzce onaylamıştı. Missi'nin anası Ferrera'nın mutsuz karısı Kandida diye çok güzel bir kadındı. Özellikle Ferrera'nın robdöşambırını giyerek bu Kandida ile yaptığı yastık sohbetleri unutulmazdı. Zaman içinde Rudolfo'nun küçük kardeşi Rikardo ile Kandida aşık oldular ama ailesi Rikardo'yu yüzü peçeli esrarlı Anna ile evlendirdi. Bu Anna'nın peçesini açtığı bölümde yer yerinden oynamıştı çünkü bu kız şaşı Missi'den bilem güzel çıktı. Fakat bu kız bir türlü Rikardo ile vuslata eremediği için çok huysuzlandı. Dizinin sonunda Missi ile Rudolfo'nun oğlu olmuş, Anna ikinci kocasıyla sabah akşam vuslata erip rahatlamış, karizmatik Albay Ferrera ise Hakkın rahmetine kavuşmuştu. En son sahnede ise Rikardo ile şen dul Kandida müteveffa albayın verandasından batan güneşe doğru bakarken dizimiz bitmişti. Ben neden bütün bunları hatırlıyorum hala acaba?????

7 yorum:

eda kemal dedi ki...

ah ben daha neler hatırlıyorum bu diziyle ilgili ve nedenini ben de merak ediyorum. missi'nin bir üvey kardeşi vardı mesela. evdeki kölelerden biriyle zamanında mercimeği fırına vermiş albayın gayri meşru oğlu. missi'nin de çocukluk arkadaşıydı. missi bilmeden buna aşık olmuş, sonra kardeşi olduğunu öğrenmişti. o yaz başka bir aktivitemiz yoktu. ailecek bu diziyi izlerdik :o)

Adsız dedi ki...

bu kizcagizin babasi baron du yanlis hatirlamiyorsam. kolelere kotu davranirdi. Kizida kolerlerce kilombolu kardes diye anilan rudolfo diye birine asikti.gul falan atardi rudolfo buna geceleri evlerinin etrafinda dolanip dururdu. kolelere surekli yardim ederdi dizinin son bolumlerinde baronun gizli bir odasinda altinlari cikmisti epey heyecanli olmustu yani son bolumler.

emreko dedi ki...

rahmetli ananem izauranın cektigi eziyetlere dayanamaz baron'a demedigini bırakmazdi. baron ölünce adadigi orucu tutmustu.

Adsız dedi ki...

ben ordaki adamı albay değil Baron olarak bilirdim.

Brezilya'da köleliğin kaldırıldığı dönem üzerine aslında iyi bir dizi de bu Brezilyalılarda her türlü konuyu böyle kimin eli kimin cebinde tarzı anlatma tarzı olmasa.

isimsiz dedi ki...

adamin ismi barondu ve biyikliyi. karisida esmer guzeliydi ve kizindan guzeldi. rikardo ile platonik bir ask yasiyordu. diger ailenin soyadi maldonadoydu. rikardo ve reynaldo maldonado ogullariydi. rikardoyu sahap sayilgan seslendiriyordu.

ozturks dedi ki...

dizideki karakterlerden bazıları yaslı dede justinho peder hoze kahya bruno sebastian. cocukken insanın aklına bu kadar seyin sıgması biraz garip.sokakta arkadaslarla diziyi oynardık. ipten kırbac ferdi baron, kardesi dogan sebastian bende kahya bruno. kırbacla kırbacla sebastianı

Adsız dedi ki...

RODOLFO VE MİSSİYİ ÇOK SEVİYORUM.BARONA DA GICIK OLUYORUM.