Pazar, Mayıs 14, 2006

KÖLE İZAURA (Escrava Isaura)


İşte Türkiye'de hem de gece vakti yayınlanan ve erkeklerin de bayılarak seyrettiği ilk pembe dizi Köle İzaura idi. Hoş o zamanlar pembe dizi ne demek bilemezdik. İzaura, şeytani kötü adam Senyor Leonsiyo'nun kölesiydi ama beyazdı. Leonsiyo'nun buna yapmadığı eziyet kalmamıştı, çünkü içten içe de İzaura'ya aşıktı ama İzaura Leonsiyo'nun tüm avanslarını reddeder, Alvaro diye sarışın bir tipi severdi ve sürekli özgürlüğüne kavuşmak için çabalardı, pek te dindardı, boynundaki haçı hiç çıkartmazdı. Bu diziden sonra evde, işyerinde çok iş görenlerin "köle izaura'ya döndüm" demesi moda olmuştu.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Yaaa arkadaş bu isaura denen kadın şaşı çirkin denilecek bir kadındı ama ne hikmetse dizideki bütün playboylar bu kadına aşıktı. Ben de derdim ki kendi kendime "kardeşim ben mi göremiyorum bu kadındaki güzelliği. Gariplik ya bende ya bu dizide" hadi bakalım hayırlısı

Adsız dedi ki...

Ben hala bu diziyi ilk seyrettiğim günü hatırlıyorum. Gecenin köründe yatmamıştım, okul yoktu galiba o günlerde, annemle izlemiştik. Güzel gelmişti o zamanlar. Müziğini ise hala hatırlarım. Zaten o yıllarda okullarda bir bu dizinin müziği bir de kimsesiz çocuk remi'nin müziği çalınırdı hep.

Adsız dedi ki...

Müziğide çok meşhurdu stadlarda hala söylenir :))

Adsız dedi ki...

Brezilya dizisi kavramını getiren dizi işte budur. sonrasında ise "Küçük Hanım" bir de "Unutulmayan kadın" dizileri vardı.

Sahi, o dizi nasıl bi şeydi?

adilek06 dedi ki...

kucuk hanim ve kole izavra turkiyede ilk defa ailenin tum uyelerinin hatta tekrarlarinin yazliklarda komsular ile cumbur cemaat izlendigi ilk dizilerdir..
kole izavra da biraz uyuzdu ama neyse :)

delal dedi ki...

kole ızaura yı ben ısten gelınce yorgun bır gunumde annamın bana kole ızaura demesıyle merak saldım dızıyı bende ızlemek ısterdım

Adsız dedi ki...

nan annem bana hep köle isauraya döndüm diodu bn de ne lan bu diodum öğrendim ii olu

Adsız dedi ki...

ben bu diziyi izlemek istiyorum nasıl izleyeceğim

muhoka dedi ki...

ben isaurayı kapoera yapan zenci sanıyodum, döve döve geberttiydi çiftliğin kahyasını..