Perşembe, Mayıs 11, 2006

KOMİSER KOLOMBO (Columbo)

Dağınık saçları, buruş buruş pis pardesüsü ile pejmürde detektif Kolumbo, TRT'nin unutulmaz dizilerindedi. En çapraşık davaları sabırla çözebilen, gayet geniş, rahat bir dayıydı. Suçlulara öyle sorular sorardı ki, katil bunun salak olduğuna inanıp gevşer, fakat Kolumbo tam kapıdan çıkarken cart diye tuzaklı soruyu sorup herifi faka bastırırdı.

meraklısına fan sitesi : http://www.columbo-site.freeuk.com/

4 yorum:

Adsız dedi ki...

dizi dünya televizyonlarında 1971 den başlayarak aralıksız 7 sezon boyunca yer aldı. 1989 da TV flimleriyle yeniden yer aldı. diziyi çekici kılan unsur peter falk ın muhteşem oyunudur. buruşuk sarımtrak bir palto, zaman zaman paltonun cebinden çıkartarak soyup yediği kaynamış yumurta, başını kaşıması... türkiye deki gösteriminde diziyi sevdiren extra bir unsur de tiyatrocu merhum savaş başar ın enfes seslendirmesidir...

Karra73 dedi ki...

Columbo'nun ikide bir başını
kaşıması o zamanlar benim ve dayı
oğlunun dikkatini çok çekmişti.Hatta bi keresinde Columbo
köpeğinin başını kaşımıştı.O günden
sonra ne zaman dayı oğluyla karşılaşsak ben onun başını kaşımaya çalışırdım,o da benim saçlarımı kaşımaya çalışırdı.
Aklımızsıra birbirimizi köpek yapıyorduk,başını kaşıtan köpek oluyordu!...

Adsız dedi ki...

pazar akşamları polisiye flimleri çıkardı. bunlar, 1. komiser columbo[peter falk başrolde idi.], 2. mccloud[hatırlamadım.], 3.mcmillan ve karısı[rock hudson başrolde idi.], 4.banacek[george peppard başrolde idi. sonradan a takımında da oynamıştı.], 5.hec ramsey[hatırlamadım.], 6.nccoy[tony curtis başrolde idi.] ve quincy[hatırlamadım]. 1977-1978 sezonunuda quincy ve columbo dizileri 5 bölüm halinde ekrana geldi.

Adsız dedi ki...

"-Pazar akşamları yayınlanan MADIGAN adında bir dizi daha vardı.Başrolünü Richard Widmark oynardı.Piyasadaki Madigan adlı losyonun adı da bu diziden araklanmıştır..."