Pazartesi, Mayıs 29, 2006

KUZEY VE GÜNEY (North and South)

Başrolünde Patrick Swayze'nin oynadığı ve Amerikan iç savaşını anlatan bir diziydi. Biri Kuzeyli ve ötekisi de Güneyli çok sıkı iki arkadaşın savaş çıkınca birbirlerine karşı savaşmalarını anlatırdı. Bunlar ailecek içli dışlı görüşüyorlardı da savaş çıkınca düşman olmuşlardı . Sonunu hatırlayan lütfen yazsın, kim öldü kim kaldı?

7 yorum:

Adsız dedi ki...

arasında çok az bir mesafe olan iki mevzide, kahramanlarımız birbirlerine dürbünle bakıyorlar. diziden tek hatırlayabildiğim bu. kuzeyli kahramanı hatırlayamadım, sakalları vardı.çapkın birisiydi.
seckinar@yahoo.com

Adsız dedi ki...

hatırlıyorum da açılış sarkısı epeyce bir sure aklımdaydı sanırım 10 yıl kadar :)
amaaaa maalesef 10 yılı coktan geçtik :( bu yüzden hatırlayamıyorum.Oldukça eski bir diziydi. Sadece trt1 vardı

Adsız dedi ki...

Sonunda iki karrakter de savastan sag cikarlar. Guneyli ailenin evi savas sirasinda yanmistir. Savas sonrasi iki aile bir araya gelir ve eski evin kapisindan yeniden insa etmek icin iceri girerler. Sarkisi da aklimda ama simdi fiuu fiuu diye islik sesi yazsam garip olur :-)

Adsız dedi ki...

Çok kaliteli bir diziydi.Keşke gene verseler.Benim deli Christie Ally oynuyordu,o zamanlar zayıftı.Dizide manyak bir kadını oynuyordu...Sonunda bizim asker She's Like The Wind'i söylemeye Kirli Dansa gitti...Gidecek tabii,yaşadıklarından sonra...Lesly Ann Down vardı,çok zarif kibar bir hanımdı?O nereye gitti?

Adsız dedi ki...

yok olm artık böle diziler...

iyi ki yaşamışız o yılları...

ve onları kimseye anlatamamak ayrı güzel:))

Adsız dedi ki...

Ben Asım Eray TAYLAN. Hatırladığım kadarıyla, savaş meydanında bu ikisi karşı karşıya geliyorlardı. Silahlarını birbirlerine doğrultuyorlar, fakat bir kaç saniyelik bakışmadan sonra geçip gidiyorlardı. Kuzeyli olan, trenle yapılan nakliyat sırasında güneylilerin saldırısına uğruyor, esir düşüyordu. En son, kuzeyli olan Virgilia'yı asmışlardı. Taraflar, son kozlarını paylaşmak üzere savaş meydanına gelmişlerdi. Atlı bir haberci, dört nala güneyli birliklerin olduğu yere gelmiş ve savaşın bittiğini bildirmişti. Askerlerden bazıları şapkalarını yere çarpmıştı vs. vs. Müzik hala hatırımda. Hem de son nptasına kadar! :-)

gulser dedi ki...

O kadar özlemişim ki ben de eskileri... Şimdi Kuzey ve Güney'i indirmek için yer arıyorum.. Bu güzel blog için teşekkür ederim arkadaşım.