Salı, Mayıs 23, 2006

MACGYVER


İşte şeytanın kıçına anahtar uyduran arkadaş bu idi. Bu da diğer kahramanlar gibi her bölüm kötülerin peşinden koşardı ama asla silah taşımazdı, onun yerine ortamda mevcut ıvır zıvırdan bin türlü mekanik, silah, makine yapıverirdi. Mesela manavda hapis kalırsa pırasadan bazuka yapar, tuvalette kaldıysa peçete ve sabunla bomba imal edebilirdi. Sokaktaki hiç bir çocuk bu diziyi kaçırmazdı, ağzımız açık seyrederdik. Bir de bunun adının nasıl telaffuz edildiğine dair kavga ederdik durmadam, "makgayvır" mı yoksa "mekgeyvır" mı diye...

işte Serap arkadaşımıza teşekkürlerimizle unutulmaz jenerik:
http://www.hemenpaylas.com/download/1344756/McGyver.mp3.html

24 yorum:

Adsız dedi ki...

bu sayfaları hazırlayıp da gönlümüzde taht kuran arkadaşımız nasıl ki judy abbot nickini almış ben de bir nick seçecek olsam mcgyver i seçerdim.mükemmel bir diziydi.ortayaş hoşlanmazdı bu diziden .daha çok gençler izlerdi nedense.Bu dizi 139 bölüm çekilmiştir. amerikada 7 yıl oynamıştır.(1985-1992)başrolunu oynayan çipil gözlü rolunun adamı richard bey, şu an 56 yaşında, yine bir macera adamı olarak hayatını sürdürmekte olan bir kova burcu erkeğidir.hiç evlenmemiştir ,8 yaşında bir kızı vardır,daha doğrusu varmış.
işte bu da dizinin efsane müziği..

http://www.hemenpaylas.com/download/1344756/McGyver.mp3.html

Adsız dedi ki...

http://www.hemenpaylas.com/download/1344756/McGyver.mp3.html
adres nedense tam çıkmamış da.

Adsız dedi ki...

evet heheh.tam çıkmamış da işte böyle çıkmış.
/McGyver.mp3.html diye devam ediyor..
sen mi inat ben mi inat..hahaha

Adsız dedi ki...

Bende severdim bu diziyi ama birgün ormanda gecen bi macerasında su kanalı yapmak istiyo bu amca sonra yaprakların arasında yarım silindir şeklinde kaymak gibi ağac kabukları bulunca tamemen gözümde sıfırlanmıştı....
hemde o kanaldan akıttığı suyla bi dağ aslanınımı ne kaçırttıydı valla yalan olmasın ama yuh olsun...

ama hiç unutmam bu küçük bi cocuğa sigara alüminyumunda balık yemi takıp eşşek kadar bi balık yakalamıştı ... bizde kuzenlerle akıntı burnunda yerden buldumuz maltepe alüminyumundan ecüg bücük bişi yapıp babayı yakalamıştık... kimbilir belkide ecenbi sigarı iciyodur balıklar.... ehue

Adsız dedi ki...

Bu maggayvırın efsane birde isveç çakısı vardı, allahım o ne çakıdır öyle, her bi işe yarardı o çakı...
O çakı olmasa bu kadar çok şey yapabilirmiydi bilmem..

Adsız dedi ki...

Macgyver in adi hala Simpsonlarda geciyor. Bart'ın tuhaf teyzeleri bu adama hayran..

Adsız dedi ki...

Ben de bu diziye hayrandım. Hatta bi dizideki numarasını gerçek hayatta kullandım. Hemen sizinle de paylaşayım. Yine bir yaz günü evde yaramazlık yapışım ve annem beni bi odaya kitlemiş. Anahtar da arka tarafta kapının üzerinde. Ben hemen kapının altında büyük bir gazete kağıdını açarak uzattım. Oyuncaklarımdan bir plastik çubuğuyla anahtar deliğinden anahtarı yere attım. Sonra da anahtar yere düşünce gazete kağıdını kendime çektim ve artık serbestim. Annem olaya şaşmıştı. Yaşasın Mc Gayvır amca, iyiki vardın !!!

Unknown dedi ki...

macgyver her türlü fiziksel ve kimyasal olayı bilirdi.şunla şunu karıştırsak,ortaya bu çıkar;şöyle koyarsak patlayıcı özelliği olur falan filan...
bir bölümde macgyver saatli bir bombayı, beyzbol maçı bileti ile etkisiz hale getirmişti.
yuh artık macgyver

Unknown dedi ki...

çamaşır suyundan atom bombası yapan abi...

Adsız dedi ki...

Maggayvır'ın hastasıydım ben küçükken. Aşık olduğum ilk ve tek ünlü insandır kendileri. O zamanlar internet falan da yoktu, Maggayvır'ın fotoğrafını çekmiştim televizyondan.. Çıkmamıştı tabii ki o fotoğraf.. Sonra gazetenin tv sayfasında çıkmıştı minicik bir fotoğrafı. Kesip günlüğümün arasında saklamıştım. Kilitli kalınan odadan anahtarı düşürerek çıkma olayını ben de denemiştim. Ama sadece meraktan :) Oof of.. Yeniden yayınlasalar keşke..

Adsız dedi ki...

aaayyyyy ben bu adama hastaydım.. çok güzel bakışları vardı..ayyy tüylerim diken diken oldu. ben hep-işte çocukluk aklı- biryerlerde kalsamda onun yöntemleriyle kurtulsam diye bakardım. ooofff rütük duy bu milletin sesini!!bütün kanallardaki dizileri yasaklat ve bu dizileri koy yerlerine..

Unknown dedi ki...

kucuk yasima ragmen pek bayik gelirdi acikcasi. Bi defasinda garajda kaynak makinasiyla filan zirhli bi arac yapma sahnesi vardi ki bayikligin tavan yaptigi andi. neyse asil adami hasta eden yani dovusmesini bilmezdi. ya o kadar fizik kimya calismissin guzel de o karizmayi dolduracak bir iki de dogus teknigi olmadi yumruk sallamasini ogrenmez mi insan degil mi?

Unknown dedi ki...

fakültede bile hala geyiklerimize malzeme olmayı başarabilmiş insan. iki zeytim bi parça peynir bi dilim ekmekle bomba yapabiliydu adam yaww :))

Adsız dedi ki...

MacGyver(Makgeyvır) karakteri, Yayınlandığı dönemlerde Engin ŞENKAN tarafından seslendirilmiştir. Bu Arada dizi TRT-2 ve Star TV'de Salı-Perşembe günleri akşam 10 civarlarında, ATV'de ise Cumartesi Haber Öncesi Yayınlanıyordu. Sonra Star TV diziyi Hafta İçi Her Gece 01:30'da yayınlatıp, çekti. yerine Görevimiz Tehlike'nin 1988-1990 arasındaki bölümleri yayınlandı.

Adsız dedi ki...

isviçre ordu çakısını bu adamla tanıdım

Adsız dedi ki...

Matemetik süper, Kimya Süper Fizik süper...

berkan atadoruk dedi ki...

MCGYVER STARDA YAYINLANIRDI BEN DAHA KÜÇÜKTÜM O YILLARA DÖNMEYİ ŞİMDİ NE KADAR İSTERİM AH O GÜNLER BAYILIRDIM O GÜNLERE BİR KEZ DAHA ŞU DİZİLER YAYINLANSIN

Adsız dedi ki...

millet en felaketi sürekli sigara kağıdının aluminyum bölümünü kullanmasıdır yaklaşık 100 kere kullandı .

Adsız dedi ki...

şimdi de yayınlansa ama bizim nesil bilir yine bu dizinin kıymetini şimdikiler izlemez.

zavazingo dedi ki...

aramizdaki adiyla makgayvir.on parmaginda on marifet bi abiydi.biyerlerde bisey bozulur ve spontane bi sekilde biri cikip etraftaki ivir ziviri kullanarak tamir ederse,makgayvir gibi adamsin be! denirdi.bu diziyi seyretmis olanlar hala daha diyo ayrica.

Adsız dedi ki...

kuru buzlu bölümü hep aklıma gelir nedense. hiç kola içmezdi ama kolayla kuru buzu karıştırıp havalandırmadan vererek yangın izlenimi yaratmıştı.
ayrıca bkz. kendi blog'umdan:
http://bmert.net/2005/06/05/ne-guzel-abimizdin-sen-macgyver/

Adsız dedi ki...

Kardeşim o zamanlar bu dizi başladığında b.kundan bomba yapan adam çıktı yine derdi.Hey gidi günler.Ne diziler vardı o zamanlar yawww.

quality dedi ki...

Bu diziyi çok severdim. Pazar gününü merakla beklerdim. Ama bazı arkadalarında dediği gibi bu kadarı da olmaz yani dediğimiz çok komik çözümler bulması bıktırıyordu.
BU bilgileri paylaan arkadaşa teşekkürler

Roy Fokker dedi ki...

Toplu iğneden nüklüer bomba yapabilme yeteneğine sahip bir karakterdi :)) Utanmasa Jelatin kağıdından uzay gemisi yapacaktı :) Küçüktük ve arkadaşlarımızla beraber; nasıl yapıyor ki lan bunları? diye birbirimize bakar dururduk...