Pazar, Mayıs 14, 2006

MÜZEDEKİ HAYALET (Belphégor)


İşte herkesin ödünü patlatan, o zamanın çocuklarının evlerdeki karanlık odalara gitmesini engelleyen korkunç hayalet Belfagor idi. Özellikle Gaye arkadaşımızı vaktiyle abisiyle ablası Belfagor geliyor diye çok korkutmuşlardı. Belfagor aslında kanlı canlı bir kadındı. Böyle kara çarşaflı korkunç bir maske takar, Louvre müzesinin koridorlarında dolaşırdı, aslında müzeden değerli birşeyleri çalmaya çalışan bir grubun kullandığı bir şaşırtmacaydı bu korkunç hayalet.

11 yorum:

Adsız dedi ki...

ben hatırlayamadım ama
yaş 36 demek bizden de eski

Adsız dedi ki...

Sanırım hayalet kılığına girmesi için kadına iğne yapılıp kendinden geçmesi sağlanıyordu. Neredeyse 32 sene falan oldu ama son bölümü ile ilgili öyle birşeyler kalmış aklımda...Zamanına göre güzeldi veya ben çocuk olduğum için çok hoşuma gitmişti.

Adsız dedi ki...

real arkadaşım müzedeki hayaletle ilgili döküman araken bloğuna rastladım ve hayretle içinde kaldım resmini bile bulmuşsun
ayyy yine korktum :(iyimi yaş 36 ve ben hala tırsıyorum bundan ya çocukluğumun en dehşetengiz dizisiydi teşekkür ederim paylaştığın için:)

seda irengü özmen dedi ki...

@mine
Sophie Marceau'nun Belphégor'u oynadığı 2001 yapımı "Belphégor - Le fantôme du Louvre" filmi.

1965 yapımı dizisinin de DVD'si memleketi Fransa'da geçen yıl çıkmış, meraklısına....

Adsız dedi ki...

ben 69 doğmluyum ilk okula gidiyordum bu dizide evin büyükleri pek göstermezlerdi zaten başka bişey yoktu ama bir kere kaçamakla göz atım gerçekten muhteşem bi daha olsa seyrederdim SENİ SEVİYORUM BELFAGOR___________ KAHRAMANIM CENK

haseb dedi ki...

vallahi koltukların arkasına gizlenirdik çok tşk bize çocukluğumuzu hatırlattığınız için

Unknown dedi ki...

bu yayınlandıgı zaman ben 4 yasinda filandım ve oyle bir korkardimki basladıgı zaman kacacak delik arardım.

Adsız dedi ki...

Cok korkutucu bir diziydi ama hatirladigim kadariyla haberlerden once cocuklarin izleyebilecegi bir saatte yayinlanirdi. Ben de cocuktum o zaman :) Bir sinif arkadasim bu dizi yuzunden kekelemeye baslamisti.

Adsız dedi ki...

Nerden buldunuz bunu, en yakın arkedaşlarım bile bunu söylediğmde öyle bir film mi vard diye sorarlar.43 yaşıdayım...emin değilim ama 75 yıllarında yayınlanmıştı..televizyonu yeni almıştık...televizyon almadan önce komşularda izlemiştik. Bu filmi çok sevmiştim ve de çok korkardım. film oynarken ya da bittiği saatlerde elektrikler sürekli kesilirdi, ablam da beni korkuturdu..filmde, müzede, herkes gittikten sonra geceleri siyah giyinmiş birisi (o zamanlar Rumların lideri Makaryos da öyle giyinirdi)yüzünde maskeyle dolaşır, genellikle onu gören kişiyi elleriyle boğardı. ama son bölümü yayınladığı gün elektrikler kesildi sonunu bilemediğim birçok dizilerden birisidir.

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar,geçenlerde 1965 de çekilen dizinin Fransadan DVD sini satın aldım.Fransızca ve hiçbir altyazı yok.Altyazısı için araştırma yapıyorum.Çekimler ve ses çok temiz,aynı heyecanı yaşatıyor.İlgilenenler varsa 05322837633

Oğuz dedi ki...

Çocukluğumun kabusuydu bu dizi.Divanın altına girip seyrederdim korkudan