Perşembe, Mayıs 18, 2006

PAZAR KONSERİ


Türk müziğinin büyük maestrosu rahmetli Hikmet Şimşek'in yıllarca sunduğu unutulmaz bir programdı. Pazar günleri yayınlanırdı. Babam klasik müzik çok sevdiği için bize de bu program izlettirirdi. Bu programda en güzel bölümler Viyana Senfoni Orkestrası'nın yeniyıl konserleriyle Danny Kaye'in yaptığı özel programlardı. Strauss valsleri ile kendimizden geçtiğimiz unutulmaz bir yeniyıl konserinde büyük maestro Herbert Von Karajan konserin finalini Raditski Marşı ile yapmış ve ara kısımlarda tüm salona alkış tutturmuştu. Ondan sonra bu bir gelenek haline geldi ve tüm dünyada Raditski Marşı'nın finalinde alkış tutmak adet oldu konserlerde.

13 yorum:

aeiou dedi ki...

Benim babam da buna "pazar kanseri" derdi. :)
Yalnız hafızaya hayran kaldım, tebrikler...

Adsız dedi ki...

Bir çocuk klasik müzikten nasıl nefret ettirilirin örneğiydi pazar günlerinin yayın akışı... pazar konserinin hemen arkasından ağaçkakan woody woodpecker başlardı meşhur kahkahasıyla. konser bir an önce bitsin diye sabırsızlıktan koltuk üstlerinde zıpladığımı hatırlarım. klasik müziğin de ne zaman biteceği belli olmuyordu ki, tam bitecek gibi müzik inişe geçiyor, hoop tekrar allegro, bit artık bit diye yırtınırdım.

Adsız dedi ki...

Allahım... O pazar günleri!!!
Nasıl beyin kanaması saatlerdi?!Nur içinde yatsın Hikmet Şimşek büyük bir sanatçıydı, ama ben küçük bir çocuk olarak o program saatinde o kadar çok sıkılırdımki, resmen beyin kaması geçirirdim, ne zaman bitecek bu program diye... Neyse şimdi öyle sorunlarım yok..

galactica dedi ki...

z/oz güzel söylemiş baban. Ben de aynen katılıyorum. haftanın en nefret ettiğim programıydı. Hikmet Şimşek büyük sanatçı kuşkusuz ama bir çocuk için pazar konseri neyine. Bundan sonra ne başlardı kovboy filmleri mi olurdu hatırlayan var mı? Öncesinde nils ve uçan kaz mı vardı. Öncesi ve sonrasında takılıp kalmışım :)

Adsız dedi ki...

Pazar konserleri iyiydi, sevsek de sevmesek de yer etmistir bircok klasik muzik besteleri kafamizda bu program sayesinde.. Asil Hikmet Şimşek i desen desen kravat & fularlari ile hatirliyorum ben..

Adsız dedi ki...

Kanalıda değiştiremezdkki en kötü olanı buydu belki :)

Adsız dedi ki...

pazar kanseri de diyebiliriz sanırım :)

Adsız dedi ki...

dany kay tarafından orkestranın yönetildiği çocuklar için yapılmış bölümlerini hiç unutmayacağım:))

Adsız dedi ki...

Evet...Danny Kaye. bir komedyen daha çıkıyordu hatta.

Adsız dedi ki...

bu program başladımı sıkıntıdan patlardık..
sadece dany kaye sayesinde kahkahalarla izlemek mümkün olmuştu.
birde h.şimşek kendinden çok genç bir hanımla evlendiğinde program sükse yaptı diye aklımda kalmış.

Adsız dedi ki...

ben çocukken pazar kanseri derdim bitsinde çizgi filmler başlasın isterdim ama şimdi müthiş bi müzik kulağım var trt ye ve bu programa borçluyum ayrıca klasik müziğide seviyorum

Mehmet dedi ki...

burda yazılanlara bakılırsa galiba o yıllarda yaşamış en tuhaf çocuk benmişim çünkü ben hem bu programı severdim ve hep izlerdim. aslında gene olsa gene izlemek isterdim.

Brain Damage dedi ki...

bu program pazar günlerimin katilidir.