Perşembe, Mayıs 18, 2006

RAVYOLİ (Ravioli)


Nedense çok sevdiğim ve hiç unutmadığım bir çocukluk dizisi... Bu dizi bir ev dolusu kardeşlerin hikayesini anlatıyordu, bunların anneleriyle babaları seyahate çıkıyor, çocuklara da kendilerini geçindirecek kadar para bırakıyorlardı. Fakat bunların abileri çok parlak bir fikir üretmişti, her öğünü ravioli ile geçiştirip paranın kalanıyla istedikleri oyuncakları, kaykayları vb almak! Sonuçta evin içi ravioli ile dolmuş, çocuklar da hayallerine kavuşmuşlardı ama sonra bunlar ravyoli yemekten bıkıp nefret ettiler haliyle. Hatta bunları kontrol etmeye gelen büyükanne "çocuklar size çok sevdiğiniz bir yemek getirdim : ravyoli" dediğinde resmen yıkılmışlardı. Ben de günlerce evde ravyoli nedir, nasıl bir yemek diye dolaşmıştım. Dizinin sonunda ne olmuştu, hatırlayan yazsın lütfen.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

walla benim hatırladıgım kadarıyla-yani bu kadarını uyduruyo olamam, zannetmiyorum yok yok- bunlar anne-babalarının gelmesine yakın evi savas alanına cevirip oturucak hal bırakmıyolardı. sona anne baba korkusuyla bi formul bulup tum evin duvarlarını bilboardlardan arakladıkları afislerle fln kaplıyolardı. ne hikmetse eve gelen ebeveyn tayfası da bu dekorasyonu(!) pek begeniyodu dizimizde boylelikle mutlu mesut sonlanıyodu.

evilstrawberry dedi ki...

evin kucuk cocugu oyuncak olarak kendisine palet ve snorkel aliyodu ve dizi boyunca palet ve snorkelle dolaniyodu ortalikta ehuaheuhue :D

Adsız dedi ki...

paso ravioli yediklerini hatirliyorum evin her tarafinda ravioli vardi.Dizinin sonu nasildi hic hatirlamiyorum zaten okadarda onemli degil.
kotu bir diziydi ama maalesef fazla alternatifin olmadigi yillari yasiyorduk

la_capitana dedi ki...

sirf bu dizi yüzünden yıllar boyunca ravyoliye aşermiştim. Tadına baktığımda yaşadığım hayal kırıklığını anlatamam.

Adsız dedi ki...

küçük çocuk bir süre sonra alt kattaki teyzeye kendini acındırıp ondan sosis falan alıp yiyordu diğerlerinden gizli olarak..
Bi de galiba bu dizi Esteban ile arka arkaya idi..

Adsız dedi ki...

slm,
ne tesadüf ki benim aklıma bu gün ravyoli kelimesini duyduğum o program geldi, ve tesdüfen bu siteyle karşılaştım. diziyle ilgili kutu kutu ravyolilerden başka hiç birşey hatırlamıyorum(yaş edeniyle olabilir) ama eğlendiğim gerçek ki aklımda yer etmiş...

Adsız dedi ki...

Dizi isteğimdir: Bu dizinin hemen ardından çıkan bir dizi vardı, Mısır yapımı "Hind ve Doktor Numan" diye bir Arap dizisi. Numan adlı ihtiyar bir doktor vardı, bunun yanına yaramaz torunu Hind'i bırakıyorlar, kız dedesini çıldırtıyordu; sonradan bir de cinayet tanığı oluyor, katiller de bunu görüyorlardı...e artık çocuğun korunması için dede ile eve kapanmak durumunda kalması kaçınılmaz.....böyle bir konusu vardı. Pek hatırlayan bulamadım, bir de size sorayım. Ravioli'nin hemen arkasında çıkardı.

Adsız dedi ki...

way be başka hatırlayanlar da varmış demek:DD

Adsız dedi ki...

doktor numanı hatırlayan tek ben değilmişim demek müziği bile aklımda bi kadın vardı küçük kız o kadınla şeyda teyze ydi heralde işte onla numanın arasını yapmaya çalışırdı adam aksi bi yaşlıyken küçük kız sayesinde sevgi dolu biri olmuştu