Cuma, Mayıs 12, 2006

SAN FRANSİSKO SOKAKLARI (The Streets of San Fransisco)


San Fransisko'lu iki detektifin maceralarını anlatan heyecanlı bir diziydi, tıfıllığının doruğunda Michael Douglas ilk çıkışını bu diziyle yapmıştı. Emektar ve yaşlı detektifi de patlıcan model burnuyla meşhur Karl Malden oynuyordu. Bu dizinin en güzel yanı San Fransisko sokakalarında çekilmiş kovalamaca sahneleriydi, kocaman 70 model Amerikan arabaları o yokuşlu sokaklardan hızla çıkar ve uça uça aşağı inerlerdi. Parçalanan, birbirine giren arabanın haddi hesabı olmazdı. Kahramanlarımızı bu hareketli sokaklarda cinayet davalarını kovalarlardı.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Dizinin başında yanılmıyorsam Del Shannon - Runaway çalıyordu. Babamla şarkıyı bulacağız diye kasetçi kasetçi dolaşmıştık.
Güzel günlerdi, hatırlattığınız için teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Bir bölümünde o zamanların yeni MR. Olimpia'sı günümüzün Kaliforniya Valisi, Arnold Schwarzenneger'de oynamıştı... (kötü karakterdi)

Adsız dedi ki...

allam işte benim burnuma şekil veren adamın dizisi..annem bana hamileyken bu diziyi seyretmiş o adamın burnunuda pek beğenirmiş. şimdi burnumun ucu o adamınki gibi topuz -en azından öle yayvan falan deil--burnumun ucunda meşe varmış gibi yaani

Adsız dedi ki...

the streets of san francisco... ABC tarfından 1972-1977 yılları arasında hazırlanıp yayınlanmış. san francisconun inişli çıkışlı caddeleri, golden gate köprüsü, büyük okyanusun dalgaları ve şehrin çıkışındaki tepelerin rüzgarları, hırsızlar, katiller, çin mahallesi, italyan mahallesi, karl malden[dedetkif yüzbaşı mike stone-dublajda rüştü asyalı] ve michael douglas[genç müfettiş steve keller-dublajda mümtaz sevinç]... dizi başladığında douglas 28, malden ise 60 yaşındadır... müziği de hafızalarımızda yer etmiştir...

Adsız dedi ki...

jenerik müziğini çok severdim çok küçüktüm diziyi anlamıyodum

Adsız dedi ki...

TRT'de iki sezonu yayınlandı. Salı akşamları oynardı.

ilkayco dedi ki...

bu dizinin en cok gecen repligi ise '81'den merkeze, 82'den merkeze ' .. biz de oyunlarımızda bolbol kullanmıştık

Mehmet dedi ki...

güle güle sevgili karl malden

çok büyük bir usta ve harika film ve dizilerin unutulmaz devi:)