Pazartesi, Mayıs 15, 2006

A TAKIMI (The A Team)


Heyecanlı bir jenerik müziğine sahip bu dizide ordudan ayrılmış 4 tane adamın kurduğu özel bir ekibin maceraları anlatılırdı. Komutanları Albay Hannibal'i George Peppard oynardı. Ekipteki diğer tipler, boyunda yüzbin tane kolyesiyle Mr.T-Baraküs, sarışın ve de yakışıklı Face, bir de kaçık Murdock idi. Bu deliyi her bölümde tımarhaneden kaçırırlar, sonra o haftanın yardım isteyen müşterisinin olayını çözerlerdi. Siyah minibüsleri süperdi. Albay deri eldivenleri ve purosuyla çok karizmatikti. Baraküs uçaktan korkar, gerektiğinde bunu ilaçla bayıltıp öyle uçururlardı. Bir de ne olursa olsun bunun altınlarına halel gelmez, annem çok sinir olurdu bu duruma.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu dizinin en büyük özelliği, iyi yada kötü kimsenin ölmemesiydi. O kadar çatışma olur ama kimse vurulmaz, tüm kötüler tutuklanırdı. MaviTilki.

Adsız dedi ki...

Bir keresinde bunlar yakayı zor kurtarmışlar, yakalanmaktan beyaz saçlı albay sayesinde kurtulmuşlardı...
Topu sütten zehirlenmişlerdi..

Adsız dedi ki...

Siyah kamyonetlerine hastaydım.Gerçektende hiç ölen olmazdı o kadar çatışmaya rağmen

Adsız dedi ki...

hepsini yakalanıp ta askeri mahkemeye çıktığı, birbirini takip eden 2-3 bölüm vardı ama seyredememiştim...
seckinar@yahoo.com

Unknown dedi ki...

bu adamlar her zaman arabalı çatışmalarda tekere ateş ederlerdi ve kendilerini kovalayanlardan kurtulur veya kovaladıklarını yakalarlardı.
her zaman mantıklı gelmiştir bu bana.filmlerde hep arabalı çatışmalı sahnelerde hep ateş edilir ama bi kul da düşünmez ki bu patlak lastik ile yolda gitmez,ben lastiğe çalışıyım diye...
bir bölüm ayrıntısı var ki hiç unutmam.A takımını yakalıyorlar yetkililere teslim etmek için bir yere kilitliyorlar.kapı bunların suratına kapanıyor ve arkalarını dönüyorlar bir de ne görsünler!Kapattıkları yer bilimum alet ve makine dolu.O an biey'in bir sırıtışı vardır ki hala gözümün önündedir.

Adsız dedi ki...

evet evet o ahneyi bende hatırladım orda bi araba gibi bişey vardı galiba..onu tank gibi yapıyorlardı..bide o iri yarının adını hatırlayamadım o uçağa binmekten korkuyordu onu hep iğneyle bayıltıp öle bindiriyolardı.o komik olanlarıda akıl hastanesinde yatıyodu aslında bişey oldumu onu ordan gidip alıyolardı. bunlar iyilerin dostu kötülerin düşmanıydı

Adsız dedi ki...

bu diziden ilham alan çok okul çetesi a takımı adı almıştır.

Lider Hannibal, hovarda eleman Face, ayı B.A., deli Murdoch...adam harbi deliydi, akıl hastanesinden kaçırırlardı bazı bölümlerde. bunun B.A (Mr T.) ile çekişmeleri az komik değildi.

bir de biraz McGyver'in ekip çalışması haliydi diyebiliriz.

Adsız dedi ki...

uçaktan korkan B.A Barracus'u iğneyle uyuturlardı hep:)
Murdock'a hastaydım.
Face becermedik hatun bırakmazdı..
müziği süperdir.

Adsız dedi ki...

ulan hakketen şimdiki dizilerin coguna 5 çeker walla

Adsız dedi ki...

Bu diziyi kaçırmadan izlediğim tek dizi olarak anlatmaktan mutluluk duyarım.Diziyi izlemek için okuldan kaçıyordum desem diziye verdiğim önem ortaya çıkar herhalde.İnanılmaz güzel bir dizi bunu Türk 4 kişiyle yapmak gerek TÜRKİYEde.Birinci benim 2.,3., ve Dörüdncü Aranıyor.
www.kurtulusunadresi.net

Adsız dedi ki...

a takımı benim hayatımın en vazgeçilmez dizilerinden birisidir 1990 da star kurulduğunda adı bir ara magicbox-star1 felan olmuştu neyse işte o aralar starda yayınlanmaya başlandı bir ara körfez savaşı çıktı o zaman yayınlar kesilirdi bende a takımının çıkmasını beklerdim yanlış hatırlamıyorsam önceleri cumartesi akşamları yayınlanırdı sonra pazartesiye alındı abi bu dizi süperdir müziği harikadır bir ara kanal 7 ve cine 5 tede yayınlandı ama şimdi yok çok seviyorum bu diziyi bu arada alman rtl kanalında cumartesi akşamları yayınlanıyordu eğeğr benim gibi meraklıları varsa www.ateamshriene.co.uk adresinden a takımı hakkında herşeye ulaşabilirler a takımında bir özellikte arabalar devrilir takla atrdı dükkana şuraya buraya dalardı ama kimse ölmezdi hep adamlar kurtulurdu peşlerindeki askerlerde a takımını hiç yakalayamazlardı şimdi yayınlansa yine izlenir çünkü çok güzel bir diziydi benim özkan bayhan adında bursalı bir arkadaşım var bu diziye bayılırdı zaten bu internet sitesinide ondan duydum adam bu diziyi hala çok seviyor almanca bilmemesine rağmen bazen rtlden izliyormuş galiba neyse bu diziler kolay kolay unutulmaz bence tekrar yayınlanmalı.

berkan atadoruk dedi ki...

EVET A TAKIMI DİZİSİ BU DİZİ SÜPERDİR BEN ÇOK SEVİYORUM GERÇEKTEN HARİKA BİR DİZİDİR EĞER MERAKLILARI VARSA www.ateamshrine.co.uk SİTESİNE BİR BAKIN BU DİZİ 1983-1987 YILLARININ ARASINDA ÇEKİLMİŞTİR BU SİTEDE FİLM HAKKINDA BİLGİLER KARAKTERLER HAKKINDA BİR ÇOK BİLGİYE ULAŞILABİLİR

ÖZKAN BAYHAN dedi ki...

BEN ÖZKAN BAYHAN TAM BİR A TAKIMI TUTKUNUYUM BU DİZİYİ İLK KEZ STARDA İZLEDİM ÇOK GÜZELDİ O DÖNEM STAR TÜRKİYENİN İLK VE TEK ÖZEL TELEVİZYONUYDU A TAKIMI YAYINLANIRDI CUMARTESİ AKŞAMLARI İZLERDİK BU DİZİYİ HALA ÇOK SEVİYORUM EĞER BENİM GİBİ MERAKLILARI VARSA ŞU AN ALMAN RTL 2 KANALINDA CUMARTESİ AKŞAMLARI TÜRKİYE SAATİ İLE 19:00 DA YAYINLANIYOR AYRICA A TAKIMININ İNTERNET SİTESİ ADRESİDE www.ateamshrine.co.uk BU SİTEDE A TAKIMI HAKKINDA OYUNCULAR HAKKINDA BİLGİLERE ULAŞILABİLİR A TAKIMI 1980'Lİ YILLARIN EN İYİLERİNDEN BİRİSİ TÜRKİYEDE YAKIN DÖNEMDE KANAL 7 VE CİNE 5 TE YAYINLANDI AMA ŞİMDİLERDE YOK UMARIM BU MÜKEMMEL DİZİ BİZİM TV LERDE TEKRAR YAYINLANIR HANNİBAL,FACE,MURDOCH,B.A BARACUS UNUTULMAZ A TAKIMININ ÜYELERİ