Pazartesi, Mayıs 15, 2006

UYKUDAN ÖNCE


İşte hepimizin sevgilisi unutulmaz Adile Naşit'in bizlere "kuzucuklarım" diye seslendiği ve tek tek isimlerimizi saydığı klasik program buydu. Uykudan Önce izlemeden mümkün değil yatılmaz, evde olay çıkardı. Adile teyzemizden sonra Derya Baykal da bir süre bu programı sunmuştu diye hatırlıyorum. Embesil Yakari, mafsal romatizmalı kedi Musti, sakar uçak Jumbo hep bu programda izlediğimiz ve çocukluğumuza damgasını vurmuş çizgi filmlerdi.

12 yorum:

galactica dedi ki...

Valla ben de hep bekledim ama benim adımı hiç söylemedi adile teyze :) hey gidi günler hey.. Yoksa söylemişmyidi. Ama hatırladığım her pazar merakla beklediğimdi.

Adsız dedi ki...

o zaman galactica yoktu ki!! bosver ben de senelerce adim soylenmedi diye ezik yaşadim..yalnız degilsin..

Korhan Korman dedi ki...

Benide ekleyin arkadaslar. Korhan diil ali veli mehmet falan söylerdi hep. Barıs Manco Kemal Sunal nasıl bu ülkeye bir daha gelemezse Adile Teyzeciğimin de eşi benzeri olamaz. Sanal bi kopyası yapıldı sanırım geçen sene seyrederken tv yi kırıyordum..

Adsız dedi ki...

kesinlikle yeri doldurulamayacak bir insandı mekanı cennet olsun

seda irengü özmen dedi ki...

70'li yıllarda doğanların anneannesi idi Sevgili Adile Naşit. Nur içinde yatsın tontonum, kuzucukları onu hala seviyor ve özlüyor bu kirli dünyada.

Adsız dedi ki...

uyku saatimizin genellikle bu programdan 2-3 saat sonra olması da işin başka bir ironik tarafı olsa gerek...baksanıza büyüklere yönelik her şeyi hatırlıyoruz ;)

nice1974 dedi ki...

hıc unutmam bı aksam benım ısmımı soyledı havalara ucmustum.uykudan once ızlenır yatılır sabah okula gıdılırdı.ben 32 yasındayım hey gıdı gunler hey.nur ıcınde yat adıle teyzem.

Adsız dedi ki...

Arkadaslar Tonton Ailesi ni unutmayalim. Hani her sekilve semaya giren sekilsiz yaratiklar, da Uykudan Once'nin bir parcasi idi.

The Wandering Turk dedi ki...

butun dunya tvyi dvdye getiriyor. soyle bir commentaryli,, musti dahil bir dvd release etseler kesin alirim...Nur icinde yatsin sevgili Adile Nasit....

http://www.youtube.com/watch?v=IyYUQZmu3hI

Adsız dedi ki...

adile naşit öldü dediklerinde nasıl üzüldüğümü hala hatırlar ve kendime kıyamam.

Melda Olcayto dedi ki...

Uykudan önceyi ilk sunan kişi Ergun Uçucu'dur.Tonton ailesinin şekilsiz üyelerini biz,mle o tanıştırdı.

Unknown dedi ki...

Allah gani gani rahmet eylesin Adile teyzeye... O isimleri liste halinde okudugu aksamları hala unutmam. Hababam sınıfında omu gördükçe hala gözlerim dolar geçmişi özler dururum.