Perşembe, Mayıs 18, 2006

WEBSTER


Seksenlerin meşhur dizilerinden biriydi. Düğme kadarcık ukala karabiber Webster'ın ve bunu evlat edinen Rum asıllı adamın maceralarını anlatırdı. Oya Küçümen'in sesiyle bıcır bıcır konuşan Webster'ı niyeyse halkımız çok sevmiş, bağrına basmıştı. Bir de hiç unutmam, bu Webster'ın aslında çocuk değil kazık kadar adam olduğu, 30 yaşında olduğu, ama bir hastalık yüzünden ahanda böyle yüksük kadar kaldığı yazılıp çizilmişti gazetelerde. Şehir efsanesi mi doğru mu bilemiyorum.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu adres te webster ile ilgili bilgiler ve resimler mevcut hayranları bakabilir. http://www.sitcomsonline.com/webster.html

Adsız dedi ki...

Şu an 30 larında ama o dediğiniz hastalık doğru, kendisi 1.30 boyunda...

galactica dedi ki...

Sevimli bızdığımızı bize sevdiren, ona ses veren Oya Küçümen'i unutmak olmaz sanırım.

Adsız dedi ki...

ailenin soydi pantaloni idi galiba..bir de adam beyzbol ya da rugby koçu muydu neydi..

galactica dedi ki...

webster sabahlari nezihe araz2in sundugu hanimlar sizin icin adli program icinde yayinlanirdi

Adsız dedi ki...

Hanımlar Sizin İçin adlı gündüz hanım kuşağının içinde veya sonrasında yayımlanıyordu sanırım bu dizi. Hanımlar Sizin İçin'i sunan hanım teyze "minik karabiberim" derdi Webster için ve Webster olarak değil, "minik kararbiber başlıyor" diye sunardı diziyi.

Adsız dedi ki...

yanılmıyorsam ozamanlar bu isim her cins hayvancığa konurdu. buda bu küçük karabiber arkadaşın çok sevimli olmasından kaynaklanıyor sanırsam galiba..

Adsız dedi ki...

webster, 1983-1989 yılları arasında ABD de yayınlanmıştır. bizdeki yayın tarihi de 1984-85 gibidir. başrolündeki emanuel lewis[webster] 9 mart 1971 doğumludur. yani dizinin ilk bölümlerinde 12 yaşındadır, ama 7 yaşında gibi gözükmekteydi. bizim onu olduğundan daha küçük algılamamızda rahatsızlığından kaynaklanan fiziksel görünümünün yanı sıra, dublajını yapan oya küçümen in başarılı çalışmasının da etkisi olduğunu unutmamak gerekir...

Adsız dedi ki...

Dizi isteği: Diff'rent Strokes. bu dizide de Webster ile benzeri bir hastalıktan muzdarip Gary Coleman diye bir çocuk oyuncu vardır. İki zenci yetim çocuğu zengin bir aile evlat edinir...sonraki yıllardaki yaptığım internet araştırması uyarınca karakterlerin adlarının Arnold ve Willis olduklarını öğrendim, daha fazla hatırlamıyorum malesef ama burda da yayınlandığına eminim...bilen var mıdır?

Adsız dedi ki...

evet çok sevimliydi kerata.odasından mutfağa monşarj asansörü ile inerdi.çok isterdik, özenirdik o zaman bizim evlerde de olsun diye..

Adsız dedi ki...

ben tahminen 4-5 yaşlarındayken halamın bu çocuğun aslında koca adam olduğunu söylediğini hatırlıyorum. bir kaç yıl önce bu yine aklıma geldiğinde ya ben bunu uydurdum ya da halam zamanında sallamış diye düşünümüştüm, oysa gerçekmiş. Teşekkürler.
( bir de nedense bunun adını kara elmas diye hatırlıyorum :) )

rock lee dedi ki...

Bu efsaneyi ben de duymuştum. Aslında büyükmüş de küçük rolü oynuyormuş vs... O yüzden hiç şort giydirmezlermiş bu webster'a :P