Salı, Mayıs 23, 2006

ZENGİN VE YOKSUL (Rich Man, Poor Man)


Nick Nolte'yi parlatan yapımdı. Rudi ve Tom Cordeş kardeşlerin maceralarını anlatırdı, başı beladan kurtulmayan asi kardeş Tom, Nick Nolte idi, Rudi ise akıllı, başarılı, zengin, işte her şekilde hayırlı evlattı. Dizi bu iki kardeşin kıskançlıklarını ve çekişmelerini anlatıyordu. Dizinin sonunda o zamanların en nefret edilen kötü adamı Falkonetti, Tom'u sırtından bıçaklayarak öldürmüş, ülkemizde neredeyse ulusal yas ilan edilmişti. Ceyar ortaya çıkana kadar en çok bela okunan karakter Falkonetti olarak kalmıştı.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

evet, iki sezon olarak cekilmisti dizi v ulkemizde d iki sezon epey bir arayla gosterilmisti. ilk sezonun sonunda tom falconetti tarafindan oldurulur, (gercekten ertesi gun herkesin morali bozuktu. cocuktum o zamanlar ama uzerimde buyuk bir aci vardi hatirliyorum, bi d ogretmenim aglamakliydi, sanki yakin bir akrabamizi kaybetmis gibiydik ulusca)... :))) neyse, ikinci sezonuda rudi (peter strauss) senator filan olur, politik kariyeri cok yukselir, tom'un oglu bu sirada amcasinin yanindadir v falconetti (william smith) onun kimliginde tum jordache ailesine bulasmaktadir. her neyse, sonunda rudi falconetti yi oldurur v ikinci sezon v eser d boyle biter. yanlis hatirlamiyorsam irwin wallace'in ayni adli eserinden...

galactica dedi ki...

falconitteden nefret ettiğimi hatırlıyorum. Dizi oynadığında sanıyorum ilkokul birinci sınıfta idim. Abimin bana p harfini gösterirken falconetti'nin gozunden hatirla derdi. Tek gozu kördü ve gözünü örttüğü maske p gibiydi. Falconetti'nin takısı benim eğitimimde rol almıştır :)

Adsız dedi ki...

gazete manşetleri çıkmış "ellerin kırılsın falconetti" diye...var mı ötesi? :)))))

aslında var...biri Tom için mevlüt okutmuş da diyorlar....gerçi kunta kinte için okutulduğu da söyleniyor ya.

Adsız dedi ki...

Gene versinler,gene seyrederiz.Mematiyi seyrediyoruz ama...Bu duygusal...diğeri manyak...Bize ne oluyor ya,bizi ne hale getirdiler...Bizim milletimiz iyidir herkes için bir dua okutur.Ama gömemez,öylede bir yapımız var.Ne demekse.

Korhan Korman dedi ki...

Kafan patlasın emi Aslı!!

Kitabın son yirmi sayfası. Bişey dürttü nete yazdım.Aaa fiestada var dedim. (yeni blogda yok henüz galiba) Okudum ve Tom'u Falconetti'nin öldürdüğünü öğrendim. Bazlama tostumu yerken hep sana söylendim. Kedim Aslı hep söyler sonunu bilmiyor musun? dedi:)) Hoş İrwin Shaw'ın orjinal kitabı farklı ama Tom gene de ölüyor evet:) Az sonra kitap klubüne de yazıcam. Çok güzeldi bea :)

Korhan Korman dedi ki...

Taşınmayı tamamlamışsın bu arada:) Var ya çok gurur verici bir iş ama bu. arat bak çoğu diziyle ilgili burdaki yazılar yazar hep. Hatta bi kaçıyla kavga etmiştim kaynak belirtin ulan" diye :)

Judy Abbott dedi ki...

evet çok çalıp çırptılar Korhancım, ne yapayım, boşverdim.
diziler eski diye spoiler durumu aklıma gelmemişti, herkes başını sonunu bilir sandım