Perşembe, Haziran 01, 2006

BANA ŞANS DİLE (Wish Me Luck)


TRT'nin harika dizilerinden biriydi. İkinci dünya savaşında 2 casus kızın maceralarını anlatırdı. Bunlardan biri kendi halinde bir ev kadını, diğeri de fabrika işçisi çalışan bir kızdı. Bunlar casus olmaya karar verince önce eğitime alınıyorlar, sonra da İngiltere'den Fransa'ya geçip istihbarata başlıyorlardı. Sonunda kurşuna dizilmişledi galiba. Bir de nazilerin saçlarını kazıdığı Blanche diye bir ablayı anımsıyorum ama bu dizide miydi acaba?

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Nw heyacanlı diziydi bu ya bi sonraki bölümü iple çekerdim

Adsız dedi ki...

Sarisin olmayan karakterin bir defasinda yarim ekmegi buyuk bir istahla goturdugunu gorunce, o ufak tefek bunyenin nasil olup da boyle yiyebildigine sasirmistim. Bir de bu aplalar bisikletlerinden inmezlerdi. Eee tabii benzin falan yok, savas zamani. Bir de bir kurtaj olayi olmus idi. Hangisi hatirlamiyorum, bebegini dusurmek durumunda kalmisti karakterlerden biri.

Adsız dedi ki...

Bu diziden hala cam gibi hatırladığım bir sahne var, casus kadınlardan biri evliydi ve kocası casus olduğunu bilmiyırdu. Bunlar ormanda yürüyüş yaparken yaralı bir tavşan görüyorlar ve kadın bir taşı alıp hayvanı öldürüyordu, kocası dehşet içerisinde izlerken...
çok iyiydi

Adsız dedi ki...

sarısın ajanın adı nicol idi sanırım.Ona hayrandım.bahsı gecen tavsan sahnesını ben de hıc unutmam.Tavsanın kafanını acucu kadar bır tasla ezıyordu nicol.

Adsız dedi ki...

o yillarda rus caricesi katerinanin hayatini anlatan bir dizi daha vardi trtde hatirlayan varmi

Adsız dedi ki...

Nasıl seyrederdim ben bu diziyi. Hiç bir bölümünü kaçırmamıştım. O tavşan olayı acayip bir sahneydi. Acaba yayımlasa tekrar seyreder miyiz ki?

Adsız dedi ki...

sana työnetimi çok iyiydi. Mekanlar gerçek sanırsınız. Güzeldi bea

Adsız dedi ki...

Ya evet bu dizi hayatimin dizisiydi. hicbir bolumunu kacirmazdim. tekrar oynasa ne iyi olur.Isteriz isteriz...

Adsız dedi ki...

kesinlikle tekrar yayınlanmalı bu dizi... kanal yöneticileri sesimizi duyun...

marlon brando'm dedi ki...

1990'da yayımlanmıştı.1991'de ikinci sezonu yayımlandı.Seslendirmesini Ankara televizyonu yapmıştı.O zamanlar Ankara İstanbulu ayrımı vardı.Sarışın olanın adı Liz,diğerinin adı Amy idi.Liz'i Selma Yeşilbağ,Amy'i Hülya Gülşen seslendiriyodu.Ayrıca bir Fransız direnişçi vardı kendisi aynı zamanda kominist idi ve lizin de sevgilisiydi.Bunlar gerçek hayatta da sevgili imişler ve dizinin de senaristleri arasındalarmış.Çocukluk hafızamdan kalan tv dedikoduları.Diğer diziler ile ilgili hatıralarımı da ileride paylaşacağım.

Unknown dedi ki...

O dönemin en iyi filmlerinden biriydi. Daha sonra savaş filmi özellikle II.Dünya Savaşını konu alan filmlere hayran olmamın nedeni bu filmdi. Tekrar izlemek isterdim dvd adı yada internette bir adres bilen varsa paylaşsın lütfen. benim aklımda yer eden sahne bir esiri kurtarmak için hapishane yapılan operasyon olmuştu.gerçekten büyülenmiştim

thalassapolis dedi ki...

ya şahane bir diziydi bayılırdım pazartesileri yayınlanıyordu galiba waki diziler güzeldi bir de Otel diye bir dizi vardı o dönemlerde o da güzeldi