Perşembe, Haziran 01, 2006

BU DÜNYANIN DIŞINDAN (Out of This World)


Bu dizi bir anne-kızın maceralarını anlatıyordu ama bu kızın, ki adı Evie idi, babası uzaylıydı! Ve Evie'nin çok acayip bir özelliği vardı: işaret parmaklarını birbirine değdirince zaman duruyordu. O yüzden başına ne gelse cart zamanı durduruyor, meseleyi hallediyordu. Bir bölümde "ya bana bir Levis verin, ya da beni öldürün" demişti, nedense hiç unutmadım bu lafı.

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Evet evet, babasi uzayliydi. Hatta bir sekilde babasi ile konusurlardi, tam olarak nasil oldugu kalmamis aklimda fakat.

Adsız dedi ki...

Unutmadığına göre Levis'tan iyi reklam parası almışlar demekki. MaviTilki

Adsız dedi ki...

evet babasıyla konuşuyordu böyle büyük bir camdan baklava dilimi gibi bi zımbırtı vardı açıyodu onu içinden renkli ışıklar falan çıkıyodu babası konuşurken. bide babası kızın ne yaptığını hep biliyodu e nede olsa uzaylı dimi.hatta bir gün okulda öğretmen sözlüye kaldırdı bu kızı oda parmaklarını birleştirdi ama bi türlü zaman durmadı,eve gidip hemen babasını aramıştı oda kopya çekmek kötüdür gibilerinden öğüt vermişti.uzaylılarda kopyayı biliyomuş o zamanlar işte böyle bi diziydi hiç kaçırmazdım ve çok kıskanırdım pamaklarımı birbirine değdirmekten parmak uçlarım acırdı hey gidi günler.... kybele

Adsız dedi ki...

bu evie nin sisman bi amcası bi de sarısın, sorfcu muydu neydi tam hatırlamıyorum, boole cicekli rengarenk gomlekler giyen lavuk bi sevgilisi vardı(niye kin tuttum walla ben de bilmiyorum). bi de bi bolumde charles is basında dizisinde charles ı oynayan abimiz uydurma isimli dandik bi ulkenin prensi olarak gelip bu evie yle evlenmek fln istiodu da evie kabul etmemisti.
bu arada unutmadan soliyim cizgi filmlerden sonra dizilerde de cooook iyi is cıkarmıssınız. siteyi hazırlayanlara 80li yıllarda cocuk olma serefine nail olmus bi kisi olarak ne kadar tesekkur etsem az:))

Adsız dedi ki...

Yüz sefer parmaklarımı onun gibi yapmaya çalışsamda parmak uçlarım hiçbir zaman onun gibi ucuca biraraya gelmezdi )::)

Adsız dedi ki...

eglenceli bir diziydi zamani durdurum isleri duzeltirdi bu kizcagiz ama babasini gormek kismet olmadi hem kendisine hem bize

Adsız dedi ki...

ben hala dizinin etkisinden ne zaman sikilsam iki elimi birlestirip acaba zaman dururmu diyorum:)

Adsız dedi ki...

ben de inanmistim gercek olabilecegine, cok kez de denemisimdir:)

Adsız dedi ki...

baklava dilimlimi yoksa gece mavisilambaya benzeyen piramit şeklinde bişeymiydi? orasını tam hatırlayamadım bende. ama renk gece mavisi iyi hatırlıyorum.

Adsız dedi ki...

hey gidi günler heyyyyy

seda irengü özmen dedi ki...

Babasıyla iletişim kurduğu piramid biçimli ışıklı kutunun görüntüsü:
http://bp0.blogger.com/_g4AvEGu1jYw/Rpq58OxAcVI/AAAAAAAAAAU/PDs4D2suXnM/s320/evie_troy.jpg

Sonraki sezonlarda başka güçlere de sahip oluyordu hatırladığım kadarıyla.
Bir de Charles'ın dizide bir Prens olarak yer alması normal, çünkü dizinin yönetmeniydi kendisi.

Dizinin jeneriği:
http://www.youtube.com/watch?v=L2UkZzdyD0A

Adsız dedi ki...

bildiğim odur ki o yıllarda Evie'ye aşık gibi bişeydim. bunun dışında fena değildi o parmak bitiştirip zamanı durdurmak falan. ev kazalarını önlemede birebir.

Murt dedi ki...

Ben Halen Denerim belki bir gün calışır diye parmaklarımı bileştiririm. ne olur ne olmaz unutma unutturma :D

Adsız dedi ki...

çok denedim çok. olmadı hiç. odasını çok beğenirdim. el şeklinde bi koltuğu vardı.

Adsız dedi ki...

birde bi bolumunde hic unutmam bu kızın 16. yasgunu muydu neydi, babasi buna bir suru secenek sunmustu, ozel bi dogumgunu hediyesi olarak. adettenmis onlarda sanirsam. neyse secenekler arasinda duvarlardan gecmek, zihin okumak, gorunmez olmak falan gibi seyler vardi. salak kiz hicbirini secmemisti. orda bi hayat dersi verilmisti, oyle seylere gerek yokmus gibi. sanki cok normal yasayan bi kızda gorunmez olaması adil degilmis gibi.
o bolumde cok gıcık olmustum kıza onu hatırlıyorum :))