Cuma, Haziran 02, 2006

HAYAT AĞACI (Generations)


Seksenlerin sonunda yayınlanmış kısa ömürlü bir Amerikan pembe dizisiydi. Biri beyaz biri siyah iki ailenin maceralarını anlatırdı, zenci aile dondurmacıydı, bunların ninesi beyazların annesinin dadısıymış eskiden, böyle bir hikayeleri vardı. Dizinin kahramanı başbelası sarışın Sam'di. Bunun kendiyle yaşıt Monik diye bir teyzesi vardı, Monik esmer ve de yakışıklı bir herifle evlenmişti, ancak bu dizinin prensi kesinlikle Kayl Mastırs idi, bütün hatunlar hastasıydı Kayl'ın hatta bizim Çalıkuşu Özgür bile! Sam'in çevirdiği dolaplar sonucu başına dert olan otel sahibi zengin bir de herif vardı. Dondurmacılarda da işler karışıktı. Bunların oğlu sevimli Adam, aile dostları Martin'in karısı Dorin ile al takke ver külah durumlardaydı. Sonradan Dorin hamile kaldı ama Adam, Maya diye çok genç ve güzel bir sevgili bulmuştu. Bu dizinin son sahnesinde Adam'ın babası kalp krizi geçirirken Dorin nedense adamın üzerinde oturuyordu ve tam o sırada ailenin kalanı içeri girmişti...

27 yorum:

galactica dedi ki...

ahh sam ahh. Erkeklerin gozdesiydi. Her genc kizin ruyasi zetina dikis makinasi idi ise erkeklerin ki de sam di :)

Adsız dedi ki...

ben en çok mary teyzenin yürüttüğü ve bir süre geyik başı içinde sakladığı elmasların akıbetini merak ediyorum

Adsız dedi ki...

ya bu sam'in yüzünden o dönem lise öğrencileri öğretmenlerine sarkmaya falan başlamıştı onu hatırlıyorum bir tek :)

b'locked dedi ki...

ben de marshall'ların dondurma dükkanını açışını hatırlıyorum.en kötügünlerinde birbirlerinin yanlarında olduklarını gösterircesine karısının adama olan desteği gözlerimi yaşartmıştı.

Adsız dedi ki...

Bu arada Monique Sam'in teyzesi değildi.Sam Monique'ün teyzesiydi.Ben Dorin ile Maya'nın Adam için kavga ettikleri sahneyi unutamam. Xena gelene dek daha sexi bir kadın dövüş sahnesi izlemedim.Klasik pembe dizi olmasına rağmen acaip tutmuştu Türkiye'de.Amerika'da kısa süre sonra yayından kalktı ama Türkiye'de şimdi yayınlansa gene tavan yapar ratingler.Neredeyse tüm olan biteni hatırlıyorum ben bu dizide.Deli miyim neyim ya?Bu arada Sam-Adam ve Monique aynı evde yaşıyorlardı.Tuhaf bir durumdu yani.

Adsız dedi ki...

Tek hatırladığım Sam'in bacak uzunluğu ve aşırı hırslı bi hatun oluşu..! Nedense...!

Korhan Korman dedi ki...

Sam sam sam:) Allahaskina ergenlik donemlerine denk gelmiş hangimiz o kadina aşik değildik:) Yillar sonra tekrar yayınlandı keske bakmasaydım onu bir efsane gibi hatırlıyordum tıpkı samantha fox gibi..

Adsız dedi ki...

bir de trt 4 du sanirim Ask kapiyi calinca diye bir dizi vardi.
ata binmeyi cok seven siyah duz uzun saclari olan super bir hatun vardi bir de bunun kotu sarisin kuzeni alejandra vardi iyi olanin ismi isabel di luis felipeye asikti en sonunda alejandro isabeli oldurecekken vazgecmis ve balkondan asagiya atlayip intihar etmisti. Cok ugrastim basrol oyuncusunun kim oldugunu buldum lucero isminde bir hatunmus resimlerini ve goruntulerini youtubedan bulabilirsiniz hatta epey meshur bir sarkiciymis ayni zamanda kendisi. dizinin orjinal ismi CUANDO LLEGA EL AMOR bunu youtube yazdiginizda sarkiyi goreblirsiniz lucero soyluyor.

reklamcı dedi ki...

benim hatırlayamadığım jenerik :( hayal gerçek karışık bişiler var ama görmek istedim tekrar. ne yazık ki bulamadım :( bilgisi olaan?!

reklamcı dedi ki...

mary teyze akıl hastanesine yatmadı mı zaten cidden elmaslara ne olduu kayll'ın evinde saçılmıştı ortalığa :)

reklamcı dedi ki...

yaa arkadaşlar jeneriğini arıyorum daa yoook hiçbiyerdee :( bilgisi olaan?!

Adsız dedi ki...

jenerik falan bende hatırlayamadım valla. ama şimdiki yaprak dökümü gibi en sonunda ağaç çıkıyodu kocaman bişey falan filan..ben bu kaylla hastaydım hayalimde hep onun gibi sevgilim olsun isterdim. galiba bu kaylın evinin ortasında itfaiyecilerin kaydıkları borular varya onadn vardı dimi? yanlış hatırlamıyorsam

Adsız dedi ki...

O bahsettiğiniz kişi Richard Marx'dır. Çok benzemekle birlikte aynı kişi değiller.

...dedektif kayl mestırs ın şarkıcı olduğunu öğrendiğimde çok şaşırmıştım. hatta bugün bile dinlerim ve severim kendisini meşur şarkısı; right here waiting...

Adsız dedi ki...

1992 Yılında Show TV ilk Açıldığında Yayınlanmış Arkadaşlar. Başrollerinde Kelly Rutherford ve Robert Torti Yer Almaktaydı.

Adsız dedi ki...

EVET,BENİMDE HATIRALARIMDA BEYAZ BİR KIŞ GÜNÜ ERKEK AKTÖRÜN KÜÇÜK BİR SİLAHLA İŞLEDİĞİ CİNAYET HAFIZAMDA KALMIŞ.tabi ben çok küçüktüm.

Adsız dedi ki...

sam witmore muydu? soyadı öyle birşeydi. parizyen çoraplarının reklamlarına çıkıyordu o yıllarda. ben ilkokula gidiyordum. bir gün bakkalda birşey çıktı. gazetenin ek olarak verdiği birşeymiydi yoksa satılıyormuydu hatırlamıyorum. sam'e ait stickerlı bir buklet çıkartılmıştı. hepimiz okula gitmeden bakkaldan almıştık birer tane. okula gittiğimizde kıyamet kopmuştu çünkü herkes deli gibi birbirini parçalıyordu buklet için. ve herkesin elinde bir tane vardı. en sonunda bizimkilerde dahil hepsi paramparça olmuş, okuldaki kötü çocuklar bazılarını zorla elde etmiş, hemen kitap, defterlerinin üzerine yapıştırıp bize hava atmışlardı. :-)

Adsız dedi ki...

''Hayat Ağacı'', 16 Temmuz 1990'da başlamıştı. TRT 1'de Hafta içi her gün 17:15'te yayınlanırdı. 1991 ortalarında TRT 4'te tekrar birinci bölümünden itibaren başladı. Aynı anda ileri bölümleri TRT 1'de yayınlanıyordu. Ama TRT 1'deki 5 gün, TRT 4'teki ise haftanın 7 günü yayınlandığı için neredeyse TRT 1'dekini geçecekti. Bu nedenle TRT 4'teki 25 dk.'ya indirildi. ''Hayat Ağacı'', ABD'de yarım kesilmiş. Yani dizi belirli bir sonla bitmedi. Diğerleri 25-30 yıl sürmektedir.

Adsız dedi ki...

ÇIKMADI Kİ KARŞIMA SAM GİBİ BİR GÜZEL ASLINDA İYİKİDE ÇIKMAMIŞ HUYU KÖTÜYDÜ :))

Adsız dedi ki...

Kayl Masters için okuldan eve koşa koşa gelirdim. Jason' da yakışıklıydı aslında ama Kayl'ın karizması serseri kişiliği o zamanlar bile ilgimi çekmiş demekki. Hey gidi günler hey. Sam' a deli olurdum Kayl'a yaptıklarından dolayı.

Unknown dedi ki...

en çok seyrettiğim dizilerden biriydi. bu arada sam'i beverly hills 90210'un yeni uyarlamasında görünce şok oldum =)

Unknown dedi ki...

E SAM i DE ANLAMAK LAZIM BU DÜNYADA SEVDİĞİ HİÇ BİŞEYE SAHİP OLAMAMIŞ VE GÜVEN SORUNU VARDI..BEN SAM İÇİN HEM ÜZÜLÜYORDUM HEM DE ANLIYORDUM ONU O ZAMAN 10 YAŞIMDA OLMAMA RAĞMEN:)YAPTIKLARI GAYET İNSANİ Bİ TEPKİYDİ..HERKES MONİKİ SEVİYOR ANNESİ MONİKTEN YANA MONİK OKUL BİRİNCİSİ AMAN MONİK ŞÖYLE BÖYLE E İNSAN BUNALIR TABİİ Bİ DE SEVDİĞİ ADAMIN SEVGİLİSİ OLMASIN MI MONİK VALLAA KOLAY DEĞİL...

marlon brando'm dedi ki...

BU dizi de 1990 temmuzunda başlamıştı.Entrika,dolap çevirme,aşk,ihtiras,kavga,dövüş otuz iki kısım tekmili birden ne ararsan içinde dizilerinin şahikasıydı.Ben de Dorın ile Maya'nın Adam için kavga ettikleri sahneyi unutamıyorum.Dorın eteklerini bi toplamış ve kavgaya başlamıştı.Bu arada Jesica karekterini oynayan oyuncu da üç defa değişmişti.Değişen başka oyuncular da olmuştu.Sami Özlem Ersönmez,Monıquı'i Asuman Bayrakta,Rob'u Çetin Tekindor,Martın'i Orhan Bozokkoyunlu,Dorın'i Şebnem Gürsoy;AdamI Olcay Kavuzlu,Jesica'yı ilk önce Olcay Poyraz oyuncu değiştikten sonra Lale Kavuzlu,Adam'ın babasını Rüştü Asyalı,Ruth'u Berrin Ötenel seslendiriyordu.Bu daha böyle gider.

kirazzade dedi ki...

Hey gidi Hayat Ağacı hey....

inci çiçeği dedi ki...

ne iyi geldi bu blok bana, sam, kyle:))

rock lee dedi ki...

okulda az mı paylaşırdık sam'in sağ bacağı benim yok sol bacağı benim :) hatun gossip girl'de oynuyor ve hala güzel yaşına göre.

Koreangirl dedi ki...

Generations(Hayat Ağacı) dizinin tanıtım videosunu aşağıdaki TRT dizinleri tanıtımda izleyebilirsiniz.


http://www.youtube.com/watch?v=2uFYtNl--Es&feature=fvwrel

Koreangirl dedi ki...

http://www.blogger.com/comment.g?blogID=27913893&postID=114924043623119297&page=1&token=1344570270279
Hayat Ağacı Dizisinin tanıtım videosunu burdan izleyebilirsiniz.