Perşembe, Haziran 01, 2006

MÜZİK YELPAZESİ


Sezen Cumhur Önal'ın sunduğu klasik bir müzik programıydı, Önal'ın sunumları ekol olmuş, yıllarca dillerden düşmemişti. Bu programın hiç değişmeyen bir jeneriği vardı, jenerikte Rita Haywort'un Gilda şarkısından bir bölüm, Jason Donovan Sealed With a Kiss'ten bir parça, Nat King Cole Autumn Leaves bir kuple... bu böyle giderdi. Programda Sezen Cumhur Önal zenci şarkıcıları "çikolata renkli" olarak takdim ederdi. Nat King Cole hem çikolata renkli hem de kadife sesli şarkıcıydı. Arada sonbahar rüzgarlarıyla savrulan yaprakların hışırtısı falan gibi ağır romantik konuşmalar yapardı. Ve dekorda kafasının arkasında bir yelpaze vardı!

8 yorum:

galactica dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
galactica dedi ki...

jenerigin bitimi sam brown'un stop adli sarkisi ile oluyordu :) Bunu da ekleyelim.:)

Adsız dedi ki...

Evet bende şimdi hatırladım, acayip laflar ederdi, o zaman çocuk olduğum için pek anlamazdım :)) Sezen Cumhur Önal'ın ben sakal şekline de hastaydım, bence ona ayrı bir karizma veriyordu...

coldmarch dedi ki...

TRT'nin fenomen yapımlarından biridir.Sezen Cumhur Önal her şarkıyı yarısında cart diye keser şizofrenler gibi daldan dala atlardı ,acaip sinir olurdum.Tek hatırladığım çikolata renkli şarkıcılar ve sonuna kadar seyretme şansına bir türlü sahip olamadığımız şarkılardır.:)

Adsız dedi ki...

yeke yeke'nin meşhur oldugu zamanlardı, cok geç saatlerde yayınlandgından ben uyumus oluyordum genelde.. bir de kalsik slow calmaktan arada bir pop calardı..bayardı beni..
bir gece babam geldi uyandırdı beni.. kızım kalk yeke yeke calıyor dedi...zıpladım yataktan..ilk kez yeke yeke klibi izliyorum ya...
neyse adamın suratını gorememistim karanlıkta ..babama baba bu adam neden karanlıkta sarkı soyluyor demistim? babam da hani ahmet kaya da karanlıkta soyluyor ya kızım o yuzden demisti.. :) ne alakaysa.)

Adsız dedi ki...

"Ama şarkılar devam edecek, aşklar da tabi....insanlar yaşadıkça"

Unknown dedi ki...

Bir dizi daha vardı Adını bir türlü hatırlayamadım. Bir tane kız başka bir gezegenden dünyaya gelmiş, onu da kızın babasına düşman olan bir adam takip etmiş. Kızın başında Kızların taktığı saç tokaları gibi bir taç vardı, Ortasında da bir kristal. Kız tacı kafasına takıp kristali alnına getiriyordu. Eğer iyilik yapmak istiyorsa kristal yeşil yanıyordu. Kötülük yapmak isterse de kırmızı. Acayip bir filmdi. Filmden o kadar etkilenmişim ki. Kızı öldürmeye gelen kötü adamın ensesinde sürekli bir ağrı vardı ve ensesini tutuyordu. Film yüzünden O ağrı bende de başlamıştı. Sürekli ensemi tutuyordum...

Unknown dedi ki...

Peygamberimi ,
o kızın adı Alana'ydı ama ben de dizinin adını hatırlayamıyorum.Bir de mavi ay vardı orijinal adı "moon lighting" di.Bruce Willis vardı bira tıfıldı ama sevimliydi orada:).Ayrıca Balky ve Larry ikilisini de unutmamak lazım:))Annem bana zorla mantar çorbası yedirirdi Perfect Strangers' ın reklam aralarında diziyi seyrederken yemezdim bağırınırdım, kadıncağız reklam aralarını beklerdi ağzıma yemekleri tıkıştırmak için:))Sanırım Perfect Strangers , Muhteşem İkili olarak yayınlanmıştı.
Herkese sevgiler, saygılar..