Perşembe, Haziran 01, 2006

NEŞELİ MATEMATİK (Square One TV)


Harika bir matematik programıydı, herşeyi matematikle açıklar, ilerde bu ne işimize yarayacak dediğimiz şeylerin ne işe yarayacağını gösterirdi. Packman de vardı bu programda. Ama en güzeli en sonunda yayınlanan Matematik Dedektifleri idi. Bunlar Kate Monday ve George diye iki detektiftiler, büronun adı da Mathnet idi. Her olayı matematik kullanarak çözüp ispat ederler, sağlamasını da yaparlardı. Seksenlerde çocuk olmanın en güzel yönlerinden biri de bu Mathnet idi.

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Bi keresinde herifçi kimliğini unutmuştu karşsındakine hesp makinasnın kapağını açıp kapatmıştı sonra napim kimliği unuttum diye cevap vererek beni ortaokulda dumur etmeyi becermişti... bikeresindede fidyeci bi elemean bunlara telefon etmişti bunlarda telefonun tuş seslerınden oölyaı çözmüşlerdi bende ekrana koca bi nahhhh yapıp bidada izlememiştim orta okulda başlamışım yahu dizilere inanmamaya aferğin bana... eheuıheu

Adsız dedi ki...

Matematiği anlayamama sebebim. Ama espriler şıktı.

Adsız dedi ki...

Şimdiki "Numb3rs" dizisinin anneannesi diyebiliriz yani.

Adsız dedi ki...

bence muhteşem bir diziydi. en çokta bu diziden ingiliz tarzı bölmeyi öğrenmişti orta okulda bölme işlemlerini bu şekilde yapardım ve millet tuhaf tuhaf bakardı....

Adsız dedi ki...

o fidyeciyi yakalama olayi şöyle gerçekleşmişti: kaçırılan adam bir müzisyendi ve telefonda konuşturulurken melodili bir şekilde "lütfeen onlarııın dediğiniii yapıın" diye şarkı gibi söyleyerek telefon tuşu seslerinden bulundukları evin numarasını vermişti.
ne gereksiz bi adamım ben yahu, işim var gücüm var, bunu niye hatırlıyorum??

Adsız dedi ki...

o fidyeciyi yakalama olayı şöyle gerçekleşmişti: kaçırılan adam bir müzisyendi ve telefonda konuşturulurken "lütfeeen onlarıın dediğiniii yapııın" diye şarkı söyleyerek konuşmuştu. bizimkiler de onun sesindeki notaları telefon tuşlarının sesleri ile karşılaştırarak bulundukları yerin telefonunu bulmuşlardı. of ne gereksiz bir adamım ben, işim var gücüm var, ben bunları niye hatırlarım??

Adsız dedi ki...

Orta okul 1. sınıfa gittiğim yıllarda yayinlanırdı ve her bölümünü izlerdim. Şimdi düşünüyorumda o yillarda kanal sayısı az ama özdü.(sanırım sadece trt 1 ve 2 vardı) Ve bu nedenden dolayı o yillardaki diziler çizgifilmler kronolojik sırayla hafızamdadır. :)
sabahları çizgifilm baltazar
1988 CALGARY kış olimpiyatları muhteşem ikili sabahları yayınlanan 2 çoccugu ile zebek isimli bir karavanda seyahat eden bir adamın hikayesini anlatan bir dizi vardı. Yani vardı da vardı :) Güzel yıllardı 80 li yıllar.

coldmarch dedi ki...

Susamme Street dizisi içinde çarşamba günleri öğleden sonra 3.30 'da yayınlandığını hatırlıyorum.Çocuklara matematiği sevdirmek gibi kutsal bir misyonu vardı.Bence Türkiye'de bu dizi hiç yayından kaldırılmamalıydı.)))

Adsız dedi ki...

tiriii tuuuu vaaan...contact...is the secret ..is the moment ...
diye sarkisi da vardı sanki???

pimolisa dedi ki...

Bu dizinin bir bölümü de Pacman türü bir oyundan ibaretti. Ortada bir nesne dolanirdi, karsisina dört islem sorulari cikardi. Bilemezse girdap tarafindan yenirdi nesnemiz.

Adsız dedi ki...

"3-2-1 kontak" ile çok karıştırılır ama değildir. apayrı bir programdır. her türlü TV programı klişesini kullanan skeçler ile eğlenceli olarak matematik kavramlarını gösterirdi.

benim gibi matematik kabızlarına çok faydası olmadı ama en azından eğlendiriyorduç

Murt dedi ki...

matematikten nefret ettim bunlar yüzünden. özellikle o ablanın saçları

isimsiz dedi ki...

bu diziyle ilgili hatirimda kalan karamazov kardeslerin yaptigi banka soygunu.

topaz42 dedi ki...

Budizi Susam Sokağı programının içinde mini bir dizi değil miydi. Ben öyle hatırlıyorum. Olaylara matematiği kullanarak çözümler getirirlerdi.