Cuma, Mayıs 18, 2007

ŞAHİKA (The Citadel)

Seksenlerde TRT'de yayınlanan bunalım bir diziydi. Cronin'in pek meşhur bir romanından uyarlama idi. Roman zamanında o kadar sükse yapmıştı ki, o dönem doğan bir sürü kızın adı Şahika konmuştu. Ben de sahaflardan bu kitabı bulup bayılarak okumuştum, o yaşta ne anladıysam artık???

Şahika, genç bir doktorun hayatta başarılı olma, herşeyi elde edip yaşamının "şahikasına" ulaşma çabalarını anlatıyordu. Doktor Andrew başlangıçta maden kasabalarında canla başla çalışan idealist genç bir doktorken, sonunda para düşkünü olup çıkmış, Londra'da havalı bir ofis sahibi olmuştu. Hikayenin sonunda doğru yolu yolu bulsa da hatalarının bedeli olarak karısını kaybetmişti.

1 yorum:

Mehmet dedi ki...

ya bu diziyi ben de çok severek izlemiştim.hatta bu nedenle cronin'in gene bir doktorun hikayesini anlattığı başka bi romanı olan"Shannon'ın yolu"romanını bu şahika vesilesi ile okumuştum yıllaaar yıllar sonra...demek ki adamda doktorlara bi merak varmış. ben cross ise garibim bi türlü iyi bi yere gelemedi halbuki o zamanlar gene sanırım uzak tepeler adında hindistanda geçen çok güzel bi başka dizide de oynamıştı.
en son gördüğümde return to castle wolfenstein oyununun berbat bir film versiyonunda nazilerin korku-bilimkurgu tarzı yaratıkları geliştirdiği deli bilim adamını oynadığında o da tabi artık iyice yaşlanmıştı:( ah be