Perşembe, Mayıs 17, 2007

EUROVISION 1989 , BANA BANA

Nereden başlasam, Bana Bana'yı nasıl anlatsam? Büyük usta Timur Selçuk'un yazıp bestelediği çok değişik bir şarkıydı. Çok sesli bir yapısı, oryantal melodileri, zengin orkestra müziğiyle aslında çok emek verilmiş bir şarkıydı ama sözleri tam bir fiyaskoydu. Sürekli tekrarlanan "Bana bana, bana bana, bana bunu bana bunu bana bana" tadında biteviye devam eden sözleri vardı şarkının. Şimdi dinlediğimde bana tuhaf ve hoş gelse de, o sene bu şarkıyla inanılmaz derecede dalga geçmiştik. Fakat asıl bomba yarışmada patladı, Timur Selçuk aynı zamanda orkestrayı da yönetiyordu ve Grup Pan " o bir gün, giderse, gene seni, gene seni üzerse" diye şarkıya başlarken inanılmaz coşmuş, adeta uçarak yönetmiştir orkestrayı. Sahnedeki gruptan çok o izlenmiş ve ekranda her belirdiğinde "Aha şimdi uçacak" dedirtmişti.

http://www.youtube.com/watch?v=V2XlHbE2OrE

6 yorum:

coldmarch dedi ki...

Dehşet kötü ve kulak tırmalayıcı bir şarkıydı.Duyduğumda hala tüylerim diken diken olur.:))

la_capitana dedi ki...

o dönemler, sonunculuğa demir attığımız dönemlerdi,ama hak etmişiz be kardeşim.....

Adsız dedi ki...

bana bana (olur mu) bana bana (olur mu) bana bunu bana bunu bana bana (olur mu)...yapamazsın ayayayay yapamazsın ayayaaaaay.

Halen Eurovision tarihi temalı programlarda Timur Selçuk'un canhıraş bir gayretle orkestra yönetmesi gösteriliyor :))

Adsız dedi ki...

Hernekadar bulundugu donemin tavrı ve vizyonunu yansıtmasa da,ozenle işlenmis orkestrasyonu, zor temposuna sıgdırılmıs sozlerin anlasılırlıgı ve entonasyonu gayet iyi vokalleriyle bana bana ,sadece yanlıs yarısmada boy gosterdigi için hunharca elestirileri kesinlikle "haketmiyor"!

Adsız dedi ki...

Çok heyecanlandığımızı hatırlıyorum,Timur Selçuk nedeniyle ve kızı Hazal da söylüyordu sanırım.

thalassapolis dedi ki...

nedendir bilinmez çok severim bu şarkıyı tuhaf mıyım bilmem olabilir!!