Perşembe, Mayıs 17, 2007

GİRDAP (Maelstrom)

TRT'de yayınlanan en korkutucu dizi Girdap olsa gerek. Hikaye Catherine Durrell adında bir İngiliz kadının Norveç'te bir mirasa konmasıyla başlar. Adamın biri buna göl kenarında bir çiftlik evi ve arazi bırakmıştır, ama neden? Catherine kalkıp Norveç'e gider . Öğrenir ki, ona bu evi miras bırakan tanımadığı adam boğulmuş, evin eski sahibesi de intihar etmiş. Eve girdiğinde huzursuz olur, çünkü hep onu izleyen, takip eden birşeyi hisseder. Veee yatakodasına girdiğinde, oda porselen bebeklerle doludur!

Dizinin açılış jeneriğinde de suların içinde porselen bebekler vardı, ve bu bebekler dizideki ana temalardan biriydi, herkes hatırlar o ağlayan porselen bebekleri. Bunun dışında kahramanızın lanetli evinden başka kanalın karşı tarafında bir ada evi vardı. Lanetli evde dolanan hayalet, Catherine'in gerçek ailesinin kimliği, etkileyici fiyord manzaraları derken sırlar aydınlanmış ve finaldeki şenlik ateşi ile dizi sona ermişti. Gelgelim herkesin dudakları korkudan çoktan uçuklamıştı.

15 yorum:

coldmarch dedi ki...

Tam anlamıyla kan ağlayan bebekler vardı bu dizide:))Çok korkutucuydu ,aradan yıllar geçti ama hala bazı sahnelerini hatırlarım.1987'de yayınlanmıştı.

la_capitana dedi ki...

ben sadece o uyuz bebeklerle dolu sahneleri hatirlarim, bir de kadinin en ufak bir olayda sahile koşmasını, gerisini hep unutmuşum..

porselen bebekleri oldum olası sevmememin sebebi bu dizi olsa gerek, bir de kuzenimin her ayıcığa, bebeğe isim takmasina inat, ben isim takmazdim hiç bir bebeğime:))) sirf ona inat, en nefret ettiğim çizgi filmin kahramanının ismini takmıştım annemin hoşlanacağımı düşünüp aldığı uyuz şeye, EMILY...

Ozur dilerim anne ama çok çirkin bir bebek o, ve hatırına hala saklıyorum:)

Adsız dedi ki...

bir bundaki bebekler korkuturdu beni, bir Derimod reklamı (evet) bir de Ben Claudius dizisindeki yılan.

Ben Claudius'u da bu sayfada görebilecek miyiz?

Unknown dedi ki...

ya ben bu fılmı seyretmeyı cok ıstıyorum nasıl bulabılırım kı ben cok kucuktum ama bebeklerın aglamasını hatırlıyorum porselen bebeklerlede yalnız bı odada kalmaktan korkmamın sebebıde hep bu dızıdır kesın
daha altı yasındaydım ama hatırlıyorum ve ekrar seyretmek ıstıyorum help me

Adsız dedi ki...

hayal meyal hatirliyorum surukleyici bir diziydi ama epey irkilirdim izlerken

Unknown dedi ki...

Yıllardır , bu diziyi izleyen bilen biiri varmı diye sorar dururum ...işte en sonunda buldum ..
gerçekten çok korkunç bir diziydi...

Adsız dedi ki...

kesinlikle bende hatırlıyorum.ve gerçekten bende hep merak etmişimdir bu diziyi hatırlıyan varmı diye sanş işte.bu dizi yayınlandığında ben 10 yaşındaydım ve hala dün gibi hatırlarım keşke tekrar yayınlansa

Adsız dedi ki...

evet ben de hatırlıyorum ne tuhaftır ki o kadar dizi seyrettim ama girdap dizisi çok fazla meşgul ederdi beynimi çok izlemek istiyorum tekrar çünkü filmin nasıl bittiğini hatırlayamıyorum çünkü çok küçüktüm.ayrıca filmin müziği hem çok hoştu hemde ürkütücü.bu arada bu filmi sadece kendim hatırlıyorım sanıyordum ama yanılmışım.ortak paydalarımız daha da çoğalır inşallah çünkü güzel ve eşsiz ülkemizin birlik ve beraberliğime daha çok ihtiyacı var.

mehtap dedi ki...

aradan koca yıllar geçti.o kadar korku filmi izledim.ama ne o filmi.ne o satoyu.nede dizinin başlangıcındaki o sudaki bebeği unutmadım.gizlicetv nin karşısına geçip,sesini kısıp izlerdik.çünkü herkes uyurdu.gecekonduda oturduğumuz icinde herkes hemen hemen salonda uyurdu(tv nin oldugu bölüm yani)korkunca bağırmayalım die zor tutardık kendimizi.o günler artık çok zor gelir galiba.

ged dedi ki...

yıllar sonra uzun aramalardan sonra bu diziyi hollandadan sipariş ettim. ingilizce ama altyazı yok. 3 dvd, 9 bölüm. ve geçen hafta izledik. eski günleri yadetmek adına çok keyifli bir gece oldu. seneler sonra bile dizi hala atmosferiyle ürkütüyor...

kiwi dedi ki...

sevgili ged

filmi nerden buldun?O film çocukluğumun büyük gizemiydi ve sonunda çözüldü ..Bu sayfayı halam bulmuş ve bana gönderdi.Gözümdem yalar aktı öyle sevindim.Filmi bana satman mümkün mü?

wish dedi ki...

ben de bu filmi hayal meyal hatırlıyorum
olsa izlerim.
Keşke eski diziler tekrar yayınlansa..

canan dedi ki...

oldum olası korku filmleri ve dizilerinden çok korktuğum ve seyretmediğim için için bu diziyi de pek hatırlayamadım.Ama başlangıç müziğini hayal meyal hatırlıyorum.Herhalde geç saatlerde yayınlanıyordu sanırım.Zaten o zamanlar küçük olduğumuziçin geç saatlere kadar oturmamıza izin veilmezdi.

Sittirella dedi ki...

Bu dizinin Minako!
Hayal-meyal hatırlıyorum.
O sıra sıra bebekleri, gözlerinden süzülen.. neyse.
Geçti, geçti...

seRAp dedi ki...

Bu dizide kesin tuhaf bişeyler var, yıllar geçti ama hala benim de aklımdan çıkmadı, izleyen herkes aynı şeyi yazmış... Jenerik linki çalışmıyor, nasıl bulabiliriz???