Cumartesi, Mayıs 19, 2007

MASAL TİYATROSU (Faerie Tale Theatre)

Haftasonu sabah yayınlanan ve pek bayılarak izlediğim bir programdı. Program başlarken sunucu "ben Shelley Duvall, Masal Tiyatrosu'na hoşgeldiniz" derdi. Her hafta ünlü bir masalın filmini izlerdik, Rapunzel, Çizmeli Kedi, Parmak Çocuk... Benim en sevdiğim uyarlama Güzel ve Çirkin idi. O zaman farkında değildik ama her bölümde Shelly Duvall'in ünlü artist arkadaşları rol alırlardı. Mesela Uyuyan Güzel'de yakışıklı prensi Süpermen Christopher Reeve oynamıştı.

7 yorum:

coldmarch dedi ki...

Her pazar inanılmaz güzel masal diziler yayınlanırdı.Ailecek seyrederdik hatta babam videoya çekerdi.En sevdiğim bölüm karlar kraliçesiydi.

Adsız dedi ki...

gerçekten inanılmazdı, bana bu seri inanılmaz modern ve büyülü gelirdi aynı masalları okurken olduğu gibi ince ince işlenen iyiliğin ve kötülüğün en iç gıdıklayıcı hallerini süper yansıtırlardı....

Düşünence dedi ki...

Benim de birsüredir aklımdaydı bu, nasıl ederim de tekrar izlerim derken dün bir şekilde orjinal adını buldum (Faerie Tale Theatre) ve youtube'da neredeyse tüm bölümlerinin olduğunu gördüm. Siz de tekrar izlemek isteyebilirsiniz diye bu mesajı gönderiyorum.

Adsız dedi ki...

bence cok guzel bir program keske tekrar yayinlasalarda cocuklar dunya klasiklerini bu sekilde ogrenme firsati yakalasalar

Adsız dedi ki...

keşke yine yayınlansa biz şanslı çocuklardık hep trt nin denetiminden geçmiş özel yapımlar izledik o zamanlar ipini koparan tv ye çıkmıyodu

ELFony dedi ki...

:) bayılırdım.. Bir iki gün önce benim de aklıma geldi, deniz kızı nı izledim, efeklere çok güldüm.. Bir de postunu yaptım.. Şimdi açıp açıp izliyorum..

Adsız dedi ki...

MASAL TİYATROSU

Masal tiyatrosu iki arkadaşın tiyatro aşkından doğan profesyonel bir tiyatrodur.

Mehmet Cemalettin Kurtaran, 2001 yılında başladığı oyunculuk serüvenine, 2008 yılında Zeynep Erkorkmaz ile beraber tiyatro anlayışlarını deneysel, geleneksel doğaçlama epik ve klasik tiyatro üzerine çalışmalarla pekiştirmiş, çeşitli özel tiyatrolarda başrol karakterleri canlandırmışlardır.

Uzman Pedagog gözetiminde hazırlanan "Çocuk Kalp, Oyuncak Kütüphanesi, Kutay'ın Maceraları ve Masal Ormanı" oyunları birer eser niteliğinde olup 5 – 11 yaş arası çocukların zihinsel duygusal, özgüveni yükseltici, iyiliği, arkadaşlığı ve sevgiyi öğütleyen, mutluluk verici oyunlardır.

Masal Tiyatrosu gerek ülkemiz çocuklarının, gerekse diğer ülke vatandaşı olan çocuklarımızın seyretmeleri için devam eden süreçte, çeşitli dillere de çevrilecek oyunlarımızla tüm dünya çocuklarına eserlerini miras bırakmayı bir vicdan borcu olarak kabul etmiştir.

Zeynep Erkorkmaz
Mehmet Cemalettin Kurtaran
http://www.masaltiyatrosu.com
http://www.facebook.com/MasalTiyatrosu