Cumartesi, Mayıs 19, 2007

PİYANGO (Lottery!)

Bu dizide bir piyango şirketine bağlı çalışan 2 kafadar, piyango talihlilerini bulmak için şehir şehir dolaşırlardı. Bunlardan biri piyango firmasının elemanı, diğeri de mali işler sorumlusu gibi birşeydi. Her bölümde kazanan talihli kişi nedense kaçıp gitmiş olur, bizimkiler ha babam arar dururdu. Sonunda şanslıyı bulduklarında hem 5000 dolar nakit para, hem de milyon dolarlık çekler verirlerdi adama.

8 yorum:

la_capitana dedi ki...

çocuk halimle en sevdigim dizilerden biriydi, sinir oldugum tek noktasi kazandiklari ikramiyenin miktarini sansli zat'a hemen söylemezler, adamın burnuna zarfa koydukları 200 bin dolarla saldırır, sonra da anda yumurtlarlardı.Bir bölümü aklimda kaldı özellikle, gene bu tip bir uygulamaya maruz kalmış bir ailenin babası, para eşit bölüşülecek demişti , ama ikramiye milyon dolarları bulunca geri de dönememişti sözünden. Ailenin her bireyi çeşit çeşit dertler yaşamıştı, ama ben hep bu paranın hayalini kurardım o cocuk aklimla.
Gene de izlemekten zevk aldigim bir diziydi.

galactica dedi ki...

Simit&jones dizisinde ki karakter jones dizide maliyeciyi canlandırıyordu. Diğeri de piyango şirketi görevlisi idi. Bir keresinde piyango dondurma içinden falan çıkmıştı sanırım. Piyango görevlisi ile maliyeci beraber gelirler talihliye müjdeyi beraber verirlerdi. Çok güzel diziydi çookkk.

galactica dedi ki...

Sanırım 1982-1983 de oynamıştı bu dizi. Smith&Jones dizisinde ki jones maliye görevlisini canlandırıyordu sanırım dizide. Akşama doğru saat 6 gibi oynuyordu sanırım. O zaman Televizyon siyah-beyazdı. Hiç renkli yayın verilmiyordu.

Adsız dedi ki...

ABC televizyonu tarafından hazırlanan dizinin orjinal yayın periyodu eylül 1983-haziran 1984[bizdeki yayını ise 1986 ya da 1987 yılına denk geliyor.]. başrollerde ben murphy[simth ve jones dizsinden] ve marshall colt'un yer aldığı dizi, vasat olmasına karşın, 25 yıl öncesinin koşullarında, tek kanal döneminin avantajıyla seyredilir olmuştur bana göre... çok sürkleyici, farklı öykülerle değil, birbirinin benzeri öykülerle ekrana gelmiştir. diziden hatırladığım önemli anlardan biri de kahramanlarımızın aslında miyon dolarlar kazanan talihliye önce bir zarfta 5000 USD uzatmaları, talihli keyiften köşe olmuşken ceplerinden asıl yüklü bölümün yazılı olduğu çeki geri çıkartarak 'o da bişey mi? sen bunu bir gör hele!' edalarıyla talihliye uzatmaları... ondan sonra talihlinin sevinçten şakaloza dönmesi vs. vs.

seda irengü özmen dedi ki...

İrlanda Intersweep Lottery için çalışan ve ikramiyeyi veren adamı oynayan Ben Murphy aynı zamanda "Alias Smith&Jones"'un -kid- Jones'u iken, ayrıca Görünmez Adamımız "Gemini Man" Sam'i canlandırıyordu...

Adsız dedi ki...

zamanında bir "Tarzan ve Arap Kadri" çizgiromanında Kadri'ye bir büyük bir de küçük rakı vererek kandırıyorlardı :)

Adsız dedi ki...

vaooww bu diziyi tamamen unutmusum burda gorunce hatirladim guzel bir diziydi loto talihlirerine gidip guzel haberler verirlerdi.Bir gun bizede gelmelerini beklerdim :)

topaz42 dedi ki...

Kapıyı çalarlar ve açan kişiye şöyle derlerdi. Ben Patrick Flarty. İntersuip bankasından. Maliyeci de şöyle derdi hemen ardından. Ben de Eric Rush. Vergi müfettişi. Bir keresinde yine böyle kapıyı çaldılar. Biri açtı. Kendilerini tanıtıp adamdan bileti istediler. Adam çekmecelerden birinde bileti buldu. Adama önce zarfta 5000 dolar, sonra da ceplerinden çıkardıkları 3 milyon dolarlık çeki verdiler. Adam çeki aldı. Ortadan kayboldu. Aslında çeki alan adam eve giren bir hırsızmış. Evin sahipleri daha sonra tatilden döndüler. Vergi müfettişi ikramiyenin vergi işlemlerini halletmek için eve tekrar gidince olay ortaya çıkmıştı. Hırsız yakalandı. Bu iki piyangocu yakaladı hırsızı. Fakat hırsızın yediği paralar yanına kar kaldı. Biletin asıl talihlileri ikramiyenin kalan kısmını alabildiler. Güzel bir diziydi.