Perşembe, Mayıs 11, 2006

ŞAHİN TEPESİ (Falcon Crest)


Bu dizinin entrikalarla dolu bir hikayesi vardı. Şahin Tepesi'nin kraliçesi Angela diye menopozu gelmiş tirit bir teyzeydi. Bu Angela geniş üzüm bağlarının sahibiydi. Fakat birgün bunun kuzeni mi, yeğeni mi birisi çıkmış, allem kallem Angela'nın bağlarını elinden almıştı. Angela hep bu adamla mücadele ederdi. Bunun bir de torunu vardı, bu tipi esmer ve de yakışıklı Lorenzo Lamas oynardı. Torun çok pislikti, elinden uçanla kaçan kurtulurdu ama o devirde bütün kızlar bunun hastasıydı. İşte sonra bu dizide herkes birbiriyle al takke ver külah, kim kim çocuğu belli değil, böyle çok çapraşık meseleler ortaya çıkmıştı.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Bir de psikolojik sorunlari olan Emma vardi diye hatirliyorum ben, yalan olmasin ama...

isimsiz dedi ki...

1984 de persembe geceleri yayinlaniyordu saat 10 civari o zaman ilkokuldaydim sadece angelayi hatirliyorum

Adsız dedi ki...

1980'li yılların vazgeçilmez dizilerinden biriydi çok severek izlerdik şahin tepesi kelimesini yüksek yerler için kullanıyordum o zamanlar nedenini şimdi hatırlamıyorum.

Adsız dedi ki...

şahin tepesi var da, ikiz tepeler niye yok :)

topaz42 dedi ki...

Bu dizi öyle bir anda bitti ki, ne olduğunu anlıyamadım. Tüm şahin tepesi oyuncuları bir uçağa binip başka yere gidecekken uçak havada arızalandı. Düşmeye başladı. İşte tam o anda ekrana kocaman eşşek gibi bir yazı çıktı. SON. Ne olduğunu anlıyamadık. Uçak düştü mü. Düşmedi mi. Kimler öldü kimler ölmedi. Bilemedik. Çünkü TRT dizinin devamını getirmedi. Hoş, dizinin devamı var mıydı. Onu da bilmiyoruz.