Perşembe, Mayıs 18, 2006

CİNAYET DOSYASI (Murder, She Wrote)


Jessica Fletcher emekli bir öğretmen teyzeydi, yaşlı kızlık günlerinde kendini cinayet romanları yazmaya adamış, meşhur bir yazar olmuştu. Bu menopoz teyze sürekli aman kitaplarımı tanıtayım diye gezer tozar ve TESADÜFe bakın, gittiği her yerde bir cinayet işlenirdi, olacak şey değil! Tabii ki teyzem cin gibi işlek beyniyle olayı çözer, herkesin ortasında Agatha Christie tadında anlatırdı olayın aslında nasıl gerçekleştiğini. Üstüne de katili sankim anneannesi gibi bir güzel azarlar, öğüt verirdi.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Tipik amerikan dizisi işte, kadının suratını Neşe Karaböceğe benzettim bi an :)

Unknown dedi ki...

Hep Neşe Karaböceğe benzetirdim ben de :)) Bir de seslendiren kişiyi merak eder dururum.. Hala sesi kulaklarmda.. çok severek izlerdim, annem de ,için de cinayetler geçtiğinden , tedirgin olurdu benim için.. Çocuğum normal mi diye düşünürdü herhalde :)

Adsız dedi ki...

bu diziyi o kadar çok severdimki...bana agatha christie romanlarını hatırlatıyo tipik bi marple:)))keşke tekrar yayına verseler.kim ne derse güzel diziydi şimdiki saçma dizilerden çokkkk farklıydı...bi ara trt1 de kanıt peşinde çıkmıştı onuda kaldırdılar noluyo bu yapımcılara__

Adsız dedi ki...

bu dizi 1990 yılında pazartesi akşamları star 1 de başlardı.hiç kaçırmadan izlerdim.o zamanlar hatırlıyorum evimde cilt cilt agatha chrıstıe kitapları olduğundan ve cinayet ile polis filmlerine büyük ilgi ile izlediğimden hiç ağzım açık kalarak izlerdim bu diziyi.hatta bir seferinde tamda dizi başlarken elektirikler kesilmiş bende sabaha kadar uyuyamamıştım...

Adsız dedi ki...

eğer TRT o zamanlarda yayınladığı dizileri şimdi yayınlasalar tek olurlar.bu diziyi hiç unutmam.o kadar zor cinayetleri arada sırada tesadüfte olsa çözerdi.

Adsız dedi ki...

1988'de pazar günleri 15:00'te TRT 1'de oynamıştı. 1990'da Star'a geçip pazartesi geceleri 22:00'de yayınlanmaya başlandı. 1995'te ise Kanal D'ye transfer oldu. Son bölümleri Kanal D'de yayınlandı yanlış hatırlamadıysam.

Adsız dedi ki...

diziyi indirebileceğimiz herhengi bir site adresi biliyorsanız yazabilirmisiniz.teşekkürler.

Unknown dedi ki...

Hafta içi her gün 13.00'da TNT'de...
TNT'ye teşekkürler...