Perşembe, Mayıs 11, 2006

GALAKTİKA (Battlestar Galactica)


Uzayda geçen ve haliyle özellikle abimin müptelası olduğu muhteşem bir diziydi. Pazar günleri akşamüzeri yayınlanırdı, biz de Gümüşdere plajından apar topar kalkar, emektar Opel'e doluşur Galaktika'ya yetişirdik. Bu dizide korkunç robotlar insanlara saldırıyordu, bu robotlar hiç unutmam SAYLONLULAR'dı, kapkara şeylerdi, kafalarında böyle kırmızı gözleri mi, lambaları mı ürkütücü bir ışık yanardı. İnsanlar uzay gemileriyle Galaktika'nın önderliğinde Saylonlular'dan kaçar, dünyaya gelmeye çalışırlardı. Müziği de muhteşemdi, abimle legolardan her uzay gemisi yaptığımızda Galaktika'nın müziğini de ıslıkla çalardık.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Fotografta en sagda bulunan oyuncu A-Team'daki yakisikli oyuncu gibi geliyor bana... Acaba yaniliyor muyum?

Adsız dedi ki...

Eylülde yeni versiyonu cnbc-e de yayınlanacak...

galactica dedi ki...

Bu dizi baslayinca sokakta cocuk bul bulabilirsen. Dizi baslayinca herkese dogru evlere. Uzay gemileri defterlerimi suslerdi. Dizi bitince mahalle cocuklari tekrar disarda toplanir, diziyi herkes izledigi halde bir de birbirimize anlatirdik. Dizide unutamadiklarim, komutan adamo, yuzbasi apollo kankasi sulu tegmen sturbuck. Tegmenimizin dizide asilmadigi kiz kalmamisti sanirim :) KİTT'in kirmizi isik tasarimi salyonlulardan alindigi da rivayet edilmektedir. Salyonlularin kafasinda da saga sola giden kirmizi bir isik vardi. Bir de unutulmayan kotu baltazar.

galactica dedi ki...

Fotografdakilerden hatirladiklarim: Sagdaki sulu artist capkin tegmenimiz yuzbasi apollo'nun kankisi sturbuck. Ortada yasli olan beyaz sacli olan yuzbasi apollo'nun babasi komutan adamo ve oglu yuzbasi apollo da saginda. (Mavi giysili hatunun arkasinda)Dizide zenci ile yuzbasi apollo ile komutan adamo akli basinda karakterlerdi. tegmen sturbuck'i anlatmaya gerek yok :)

Korhan Korman dedi ki...

Yeni versiyonda güzel ama starbuck kadın olmus :) Birde başliği acan arkadasım kafamdaki soru işaretini giderdi doğru hatırlıyomusum adları o zaman saylonlar değil saylonlularmış :)

Adsız dedi ki...

guzel bir diziyi butun arkadaslarim gibi bende her bolumunu kacirmadan izlerdim hatta saylonlarin ucaklarini cizmeye calisirdim tabikii kahramanlarimizidkinide bir bolumde dunyay indiklerini hatirliyorum motorsikletleri vardi ve ucabiliyorlardi bir bolumde amerikan polisi peslerine takilmisti bunlarin ve ansizin ucmuslardi apollo ve starbuck
polis mal gibi kalmisti :)
bir kanal yeni versiyon galactikayi yayinliyor fakat nedense ben eskisini izlemeyi tercih ederdim.

Adsız dedi ki...

saylonlular siyah değildi metalden yapılmış ve pırıl pırıl parlıyorlardı. :)

Adsız dedi ki...

bu dizi 1978-1979 sezonunda amerikan ABC televizyonunda yayınlanmıştır. teğmen starbuck rolünde dirk benedict[a takımı ından tempıltın pek rölüyle hatırlıyoruz.] in oynadığı doğrudur. yüzbaşı apollo rolünde ise richard hatch oynamıştır. hir ikisi de bugün 61 yaşındadır.

Adsız dedi ki...

Apollo'su, Starbcuk'ı ve Kumandan Adama'sıyla Bizleri Cumartesi Öğle Saatlerinde Ekrana Kilitleyen Dizi.

Adsız dedi ki...

esksine yetisemedik ama yenisini kcirmadan izliyorum super otesi dizi

Adsız dedi ki...

Kesinlikle o.Yeni dizi bence eski tadı vermiyor.Starbuk,Apollo...AH ah...eskide kaldılar ama sanki Richard(Apollo yu canlandıran oyuncu)yeni dizide de oynuyor, bence haksızlık.O bu diziyi 2 kişi götürüdü.

Adsız dedi ki...

Bu dizileri tekrar seyretme şansımız yokmu ?
Yardımcı olursanız sevinirim.

topaz42 dedi ki...

Şu anda CNBC-e de oynayan Battlestar Galactica filmine temel taşı olmuş filmdi kendisi. Hiç seyretmemiştim. Fakat etraftan Saylonlular, Drakonyalılar kelimelerini duyardım.