Perşembe, Mayıs 18, 2006

NECEFLİ MAŞRAPA


TRT tarihinin en unutulmaz karakterleri top 10 listesinin başını çeken figür işte buydu
Ne zaman yayın kopsa, "teknik bir arızadan ötürü yayınımıza ara vermek" zorunda kalsak, ekranda bu belirirdi. Artık "yayına kaldığımız yerden devam ediyoruz"a kadar biz bunu seyrederdik.
Bu arada hiç üşenmeyip hakiki necefli maşrapayı bularak fotoğrafını Real Fiesta'ya gönderen Taner arkadaşımıza teşekkür ederiz.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Iste es gecilmemesi gereken onemli bir ayrinti, yurdun cennet koseleri de(selaleler mesela) gosterilirdi zaman zaman. Bunu hatirlatmaniz cok eglenceli bir ayrinti olmus! Bu hatirlatma bana her kurban bayraminda koyunlarin nasil kesilecegini anlatan belgeselin muzigini hatirlatti ayrica. Biliyorum, hic ilgisi yok aslinda ama artik TRT bilincaltimiza demek hala cozemedigimiz formlarda nufuz etmis!

galactica dedi ki...

Valla TRT nufuz etmiş ama hep hoş anıyor ve özlüyoruz. Evet necefli naşrapa, Orman ve içinden ufak dereler akan görüntüler, şelalerve bir kaç daha sabit doğa görüntüleri. Her ne hikmetse zırt bırt teknik bir arıza olur yayına ara verilir TRT'nin verdiği görüntüler hiç değişmezdi. TRT de o zamanlar garipti galiba. Özel televizyonlar da yok reklam payını cukkalıyorsun diycem ama fazla reklam ve ürün de yokdu. Belki de o yüzden TRT yeni görüntüler alamıyordu. Bir de madem bu kadar çok arıza oluyor. Kimse o teknisyen bir halta yaramadığı belli işin kolay değiştirsene kardeşim teknisyenini TRT akıl edemiyordu heralde :)

Adsız dedi ki...

Reklam azdi ama bira reklamlari bile vardi bak..Efes Pilsen'in " bira bu kapagin altindadir" sloganini hatirlamayan var mi? Sonradan bira reklamlari yasaklandi ama reklam yüzünden o donem alkolik olanini hic duymadim..

Adsız dedi ki...

Teknik arızanın nedeni hep Bulgaristan'daki link hatları olurdu.

Adsız dedi ki...

Lütfen uzungöl resmini de ekleyiniz.

Çünkü ya necefli maşrapa yada uzungöl resmi (yorumlarda, 'yurdun cennet koseleri de(selaleler mesela)'ve 'Orman ve içinden ufak dereler akan görüntüler, şelalerve bir kaç daha sabit doğa görüntüleri' diye geçmiş)teknik arıza sırasında konan ana resim idi.