Cuma, Mayıs 12, 2006

SHOGUN


Hai Efendi Toranaga! Anjinsan! Mariko! Feodal zamanların Japonya'sında mahsur kalan İngiliz denizci Blackthorne'un maceraları herkesi ekran başına kilitlerken, başroldeki Richard Chamberlain kadınlar arasında ilah mertebesine yükselmişti. Japon kültürünün zenginliğini gözler önüne serip herkese iki kelime Japonca öğreten çok pahalı prodüksiyonu ve mükemmel oyuncularıyla seksenlerin en sevilen dizilerinden olmuştu. Yanlış hatırlamıyorsam en sonunda Anjinsan yani Blackthorne asla Japonya'dan kurtulamayacağını anlamıştı, çünkü bunun yaptığı gemileri Japonlar geceleri çatır çutur yakıyorlardı, o da haydi baştan başlıyordu, böyle bir kısır döngü içindeydi...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

kucuktum shogun nun ekrandaki varligini hatirliyorum fakat izlemezdim daha sonraki yillarda samurayin intikami cikmisti onu kacirmazdim sikinoski sama y di adi:)
hatat bir elektronik esya reklamlarina bile cikmisti o yillarda.
reklamin sonunda sabami kimseye kaptirmam falan diyordu :)

Adsız dedi ki...

başrollerde richard chamberlain ve kurosawa ustanının da has aktörlerinden olan toshiro mifune oynuyordu. son derece kaliteli bir diziydi.

Adsız dedi ki...

evet severek izlediği çocukluğumun filmlerindendi sanırım hafta sonları çıkıyordu hatırladığın sikinoski ismi gerisini hatırlamıyorum

zavazingo dedi ki...

agacimasu anjinsan!skinoski sama!toranaga!

Unknown dedi ki...

O diziyi seyrettigim zaman orta 1 deydim. Ve ben o zamandan beri japonya ilgisi ve sevdası oluşmuştu. Kim derdiki 20 25 sene sonra o diyarlara o kalelere gidecegim..