Pazar, Mayıs 14, 2006

TATLI CADI (Bewitched)


Sementa, sıradan bir ademoğlu ile evlenmiş kanlı canlı bir cadıydı. Bunun hem cadı hem de cadoloz anası Endora da adem koca Derın'a uyuz olur, kızını damattan ayırmaya çalışırdı. Sementa'nın en önemli özelliği burnuydu, şirin bir müzik eşliğinde burnunu oynatır ve gerekli büyüleri yaparak o bölümün meselesini çözerdi. Bu dizinin çizgi film olarak hazırlanmış bir jeneriği vardı. Sementa'yı güzeller güzeli Elizabeth Montgomery canlandırmıştı.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

endora derın'a hep darvuuud derdi çok kızıyordum ben o zaman koskoca cadı bi ismi öğrenemiyor diye çocukluk işte dalga geçildiğini anlamıyor insan belli bi yaşta :)

Adsız dedi ki...

bu dizideki ev donem ic mimarisinin ozelliklerini delicesine tasiyordu. bir mutfak ki barbi evinin parcasi gibi, renkler turuncu, soluk yesil vs .. kisaca donemin pirasa yemegi renkleri..hala hangi supermarkette oyuncak supurge, utu falan gorsem bu diziyi animsarim.
fanatigiyiz, gonul isterdi ki parasiyla set halinde dvdsini alalim.

Adsız dedi ki...

:)

Unknown dedi ki...

Nefisti yaa... O eve ben de hayrandım ... bi de cadımızın kıyafetlerine.. ne şirindi yaa :)

Adsız dedi ki...

ABC televizyonu tarafından 1964-1972 yılları arasında yayınlanmıştır dizi. ilk 5 sezonda oynayan dick york, 1992'de 64 yaşında ölmüş, ne gariptir ki sonraki sezonlarda oynayan dick sargent da 1994'te aynı yaşta hayata veda etmiştir. elizabeth montgomery ise diğer ikisinden daha kısa bir ömür sürerek 1995'te ölmüştür. tabitha rolündeki miniklerin[iki ayrı çocuk oynamıştı] her ikisi de bugün 43 yaşındalar. anne endora ise dizinin bitiminden 2 yıl sonra 74 yaşında ölmüştür.

Gamze dedi ki...

Çocukluğumun en eğlenceli dizisiydi.Hala işin içinden çıkamadığım anlarda Tatlı Cadı olup burnumu oynatırım:)i

Adsız dedi ki...

Bir de komsu kadin vardi. Herseyi gorur kocasina soyler ama kocasi gelip bakana kadar hersey eski haline donmus olurdu. Kasik kasik sakinlestirici icerdi zavalli kadin.