Pazartesi, Mayıs 15, 2006

UZAY 1999 (Space 1999)


İnsanlığın 20 yıl içinde uzayda yaşamaya başlayacağını varsayan çizgi ve dizi film furyasındandı. Meşhur Ay Üssü Alfa bu dizinin geçtiği mekandı. Ay'daki nükleer patlama sonucu Ay Üssü Alfa Dünya'nın yörüngesinden çıkıp uzayda kayboluyor ve kahramanlarımızı Kaptan König ile güzel doktor Helena her hafta maceradan maceraya uçuyorlardı.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Tony'i kesin unutmamak lazım. 3,5 yaşındaydım ve Tony'e aşıkmışım. Kardeşim doğunca adı Tony olacak diye tutturmuşum. Hastaneyi inletmişim. Neyse hala uzay filmleri seyrediyorum.

evilstrawberry dedi ki...

ay ay bunun oyunu bile vardi bizim orda
sari sacli vilma nerdee hani
piireenses adelyaa nerdee hani
hani hani ciuv ciuv diye bi de sarkimiz vardi puahahha :D

Adsız dedi ki...

bu dizideki gemiler çok güzeldi. "Kartal 11" "Kartal 9" diye inip kalkarlardı, ben de elime geçirdiğim objelerin onlara benzediğini hayal ederek oynardım. ama aslında kalem kutusu falandı bu objeler :))

Adsız dedi ki...

7o lerin sonları ve 80 lerin başlarında henüz 10 yaşlarındayken seyrettiğim en güzel fantastik dizi filmlerden bir tanesiydi.yıllar sonra biryerlerde rastladığımda hala unutulmamış bir film olmaması hiçde şaşırtıcı değil.kim unutabilrki kaptan köniği mayayı ve tonyi kim? yaşasın space 1999 yaşasın nostalji ...

Adsız dedi ki...

o zamanlar 1999 yılı bile amma uzak görünürmüş. 2007 oldu, ne ayda üs kurması....dünyada işler yoluna girmedi daha...

Unknown dedi ki...

cumartesi günleri akşama doğru oynardı.hiç kaçırmadan izler hayaller kurardım bende..1999 yılında askere gideceğimi hesaplar ve askerliğimide ayda robotlar arasında yapacağ-ımı düşlerdim..ne diziymiş beee.

Barış Purut dedi ki...

Başladığında ben de ilkokula yeni başlamıştım diye hatırlıyorum. İki üç meraklı arkadaş oynadığı günün sonrasında sabah biraraya gelip son seyrettiğimiz bölümün yorumunu yapardık :) 1. sezonu çok güzeldi, 2 sezonda Maya gibi karakterler eklendi, 3. sezon olmadı galiba, ya da 2-3 bölümden sonra amerika'da iptal edildiğinden veda ettik. Şimdi tekrar seyrettiğimde son derece basit geliyor ama "Kartal" serisi hâlâ gelmiş geçmiş en iyi ve gerçekçi bilim kurgu tasarımıdır, yapılabilir ve kullanılabilir basitlikte bir gemidir. Bir de şunu unutmam, kağıttan maketini yapardım geminin ama pilot kabini kısmı için çeşitli şampuanların kapaklarını uydurmaya çalışırdım. Halbuki Galactica maketi çok kolay yapılırdı :)

Barış Purut dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

başroldeki Helana(Barbara Bain) ve Kaptan Köning (Martin Landau) gerçek hayatta evliydiler. 8sanırım hala hayattalr. Ben de Maya karakterine hayrandım. Tehlike anında görüntü Maya'nın gözlerine odaklanır, sonra helezonik birşeyler olur, daha sonra gördüğü ya da dokunduğu herangi bir canlının şekline bürünürdü.

topaz42 dedi ki...

Dizilerin hitiydi. Özellikle Kartal adını verdikleri uzay gemileri o zaman için mükemmek bir tasarım harikasıydı. Ben de herkes gibi Maya'yı severdim. Değişmek istediği yaratık önce gözünde belirir. Lulululululululululu diye bir efekt belirir. Efekt bitince artık o yaratığa bürünmüştür. Bir keresinde hamamböceği olmuştu. Yerde geziyordu. Biri basıp öldürecek diye aklım çıkmıştı.:)))

Sabiha İclal Tiryaki dedi ki...

Seksenlerin başlarında sanırım tekrarını yaptılar. Ben siyah beyaz izledim çocukluğumda 10- 11 yaşlarımda.74-75 olabilir. Martin Landau(kaptan)Ve eşiBarbara Bain'in(doktor) Görevimiz tehlike dizisinden sonra seyrettiğim ikinci dizileriydi.(İlk görevimiz tehlike)Hayran olduğum karakter tony karakteri idi. Maya'ya aşık

Unknown dedi ki...

3G teknolojisini taa o zamanlarda yasamıslar adamlar)))