Pazartesi, Mayıs 22, 2006

ZORLU İKİLİ (Dempsey & Makepeace)


Detektif dizi furyasından sevilen bir polisiyeydi. Bu dizinin zıt karakterleri sarışın İngiliz güzel Makepeace ile ukala Amerikalı polis Dempsey idi. Bu abi neden İngiltere'ye gitmişti hatırlamıyorum. Ama Makepeace'in haliyle direksiyonu sağda bulunan arabasıyla epeyi bir zorluk yaşamış, takip sahnelerinde yolları karıştırmıştı. Söylemeye gerek var mı? Bütün kızlar saçını aynen Makepeace gibi küt kestirmişti o dönemde.

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu iki genç daha sonra da evlendiler, gerçek hayatlarında.

Adsız dedi ki...

dempsey amarikada bir iş üstündeyken azılı bir mafyanın bir üyesini öldürüyor. amerikan polisi de yeraltı dünyasında idam fermanı çıkmış olan kahramanımızı korumak adına onu ingiltereye gönderiyor. sonraki bölümlerde mafyanın tuttuğu kiralık katillerin dempsey 'in izini bulduğunu görüyoruz. bununla ilgili yanlış hatırlamıyorsam bir iki özel bölüm vardı...
bir ara dempsey 'in arabası denize uçuyordu va makepeace onu öldü sanıyordu.bunlar duygusal bölümlerdi tabi.
fakat on bölümünü izleyememiştim...
hepimiz biliyoruz ki tadı başkaydı o günlerin. çok özlüyorum...
seckinar@yahoo.com

Adsız dedi ki...

guzel bir diziydi hic kacirmazdim makepeace e herkes gibi bende hastaydim o siralar.
Kendisi gercektende saclari ile bir moda akimi yaratmisti ama kisa sure sonra gazetelerimizde saclarini kisacik kestirdigini gorup milletce yikilmistik :)

Adsız dedi ki...

çok güzel bir diziydi...nerde o eski filmler..

Adsız dedi ki...

Çoooooooooook güzel bir diziydi..ilk okulda filandım yayınlanırken..gerçekten evlenmişler ha çok sevindim:)))))
keşke yeniden yayınlansa:(((((

Adsız dedi ki...

cok guzel bir diziydi.bende cok sevmistim.makepeace'e asiktim bende.

Adsız dedi ki...

ortaokula ilk başladığım yıllarda trt 2 de cumartesi günleri yayınlanıyordu.(sonradan pazar gününe alındı)makepeace benim rüyalarımı süsler,odamı ve okul defterlerimi onun poster ve resimleriyle süslerdim.sonradan dempsey ile evlenmiş,1992 yılındada david ismini verdikleri bir erkek çocukları olmuştur.başta abd olmak üzere pek çok ülkede bu diziznin tüm bölüm dvd leri satılmaktadır.ülkemizde duyarlı bir vatandaş olmadığından asla satılmayacaktır.keşke kara şimşek ve mıami vace gibi bunuda orjinal dublajlarıyla yayınlasalar ne iyi olurdu..biz seksen kuşağı için kaçırılmayacak bir yapımdı....

Adsız dedi ki...

Bu ikili gerçek hayatta evli.Ah keşke tekrar verseler.Vermezler,niye şimdi moda bizim diziler...moda'aman abii'modası.

Adsız dedi ki...

ben tekrarda dizilerin yayınlanmasını isterdim.Çok zevkli ve heyecanlıydı.Televizyona veremiyorlarsa internet sitesinde verirlerse çok sevinirim.Ama gündüzleri kadın programları yerine eski brezilya dizilerinde koysalar dahada güzel olurdu

Unknown dedi ki...

Valla hatuna hastaydım)))

muhoka dedi ki...

''hişt hişt demsi'' diye ünlerdik saf arkadaşımıza. dönüp bakınca da ''sana demedim hamsi'' diyip kusana kadar gülerdik..

Adsız dedi ki...

Bu diziyi karşıma çıkardığınız için minnettarım yıllardır arıyorum, adını hatırlamıyorum küçükken ben Makepeace olur mahalledeki çocuklarla zorlu ikilicilik oynardım:)

marlon brando'm dedi ki...

Bu dizi ilk 1988'de yayımlanmıştı.makepeace sema aybars uysaler,dempsey tarık ünlüoğlu,amirlerini de savaş tamer seslendirmişti.Sonra ne hakla hizmetse trt defalarca tekrar ettikten sonra seslendirmesini değiştirmişti.Onlar da muhteşem sesler ama ilk dublaj harikaydı.Makpeace asil bir ailnin kızıydı aynı zamanda,bir leydiydi.Dempsey ise serseri,korkusuz ve ukala bir amerikalıydı.ingiltereye geldiğinde teşkilatı kendine benzetiyordu.yani konsept tamam.Valla her bölümünü sabırsızlıkla bekliyordum.1989'da da devam etti cuma akşamları.sonra ani bir kararla trt diziyi yayından kaldırdı.ne üzülmüştüm.bu arada ikinci dublaj da şu şekildeydi.makpeace tülay bursa,dempsey şahap sayılgan,demseyin patron diye hitap etiği babacan kişi de metin coşkuner olmuştu.

Brain Damage dedi ki...

pazar günlari oynardı operayla ilgili bişeyler sunan bi adam vardı bundan sonra hiç çekilmezdi.