Cuma, Haziran 02, 2006

ATLI KARINCA (Carrusel)


Hafta içi akşamüzerleri yayınlanan çocuklar için yapılmış bir Meksika dizisiydi. Feride Çalıkuşu tadında genç muallime Himena, yaramaz öğrencilerle dolu bir sınıfın öğretmeni olarak çalışmaya başlıyordu. Tabii zamanla öğrencilerin kalbini kazanıp bunların dertleriyle uğraşmaya başladı. Aman ne tipler vardı bu sınıfta inanamazsınız, sarışın, zengin ve güzel Maria Huakina vardı, bu kız sürekli dantel eldivenler giyer ve diğerlerini küçümserdi. Sirilo vardı, fakir zenci oğlan, bu Maria Huakina kaltağına aşıktı, Maria da bunu ezer dururdu. Valeria vardı, ukala, gözlüklü birşey (benim gibi püahahaha) bunun sevgilisi David idi, ara sıra kıskançlık kavgaları çıkartırdı bu kız. Ama en unutulmaz tip Hayme Pahilyo denen toramandı kesinlikle. Sonunda Sirilo'nun babası zengin mi oldu ne? Vay be! Aradan onca yıl geçti, ben bunların isimlerini hala nasıl anımsıyorum, şaştım bu işe.

31 yorum:

Adsız dedi ki...

bu dizi başı sınıf yoklamasıyla başlayan ve dımbıl dımbıl bi kızın "ben burdayım öööreeetmeeeniiiimmm" die cevap vererek beni hasta ettii dizi mi yoksa? o salak kız yüzünden bi gün yoklamada ööle cevap werme teşebbüsünde bulunup sooradan çok utanmıştım...

Judy Abbott dedi ki...

evet evet o dizi işte, o kızın adı da Valeria mıydı? Yok senin dediğin Bibi, Şuşu ya da Lora'ydı... Ey yumurtaya can veren Allahım, ben neden bunları hatırlıyorum haalaaaa aaaaaaa

Adsız dedi ki...

Ben bu dizide mercedes akülü arabsı olan bi cocuk vardı ona gıcık oluodum. bol eherkese ustten bakıodu. bide güneşin oğlu sebastian tarzı bi eleman vardı. iyilik meleği yakışıklı filan. ama yakışıklı olmasının yanı sıra ezikti ve iyilikten çevresindeki manitalara bakmıodu bile :P

Adsız dedi ki...

hoca iki kez elini şaklatınca kerkes susar yerine otururdu

Adsız dedi ki...

IMDb

Jaime Palillo

Adsız dedi ki...

birincisi o lafı eden Jaime Pajilo'dur ....

Unutmadığım repliklerdendir..

dizi başlarken onun adını yazdığı bölümdendir
;)

Adsız dedi ki...

bir bolumde fakir zenci cocugun babasi ona bir sekilde akulu yaris arabasi almisti sonra cocuk zengin piclerinden biriyle yaptigi yarisi kazanmisti. kaltak maria da opmustu zengi cocugu. bak nasil icime islemis; neredeyse kacirmadan izlerdim o diziyi...

Adsız dedi ki...

Tekrar yayınlanması için Bi ara Milliyet Gazetesinin vermiş olduğu bi ek dergisine bi ton imza toplayıp yollamıştım, ik yollayanda bendim:) benden sonra yollayanlarda olmuştu.

Ama malesefkine bi daha yayınlanmadı :

Adsız dedi ki...

kafayı yedim ...bunu nasıl hatırlarım .ufacıktım.ama hatırlıyorum işte.hatta zenci çocuğun top biriktirip ödül aldığını bile hatılıyorum.mercedes i hatırlıyorum.ödülden de galiba bir oyuncak ev vermişlerdi.onu da kıza hediye etmişti.vay be.başlangıcı bile aklımda... -ioshade-

Adsız dedi ki...

Şimdi o Sirilomudur nedir. Bunun fakir babası o zengin adama bir iş yapmıştı. Sanırım marangozdu kendisi. Sonra o zengin adam buna parasını ücretini vermişti. Buda parasıyla piyango bileti almıştı. Biletede büyük ikramiye çıkınca bu zenci çocuk zengin olmuştu. Sonra ona çok canavar bi akülü araba almışlardı. Hatta böle cadılar bayramı olan bi bölüm vardı. Buda artık zengin ya çok fiyakalı bi iskelet adam kostümü almıştı. Bütün hayali o zengin güzel kızı tavlamaktı.

Unknown dedi ki...

bir bölümde de Jaime Palillo kendinden büyük bi kıza aşık olmuştu.Sınıftan bir grup erkek de buna "kızlar tavuğu çok sever,git ona bir tavuk al" falan demişlerdi,bu da harbiden gidip canlı bir tavuk alıp kıza hediye etmişti.
Herkes tv başında,kızın bunu maymun etmesini beklerken,ne hikmettir kız hediyeyi bayaa mutlu bir şekilde kabul etti.Tavuğun boynundaki kırmızı kurdeleyi bile hatırlıyorum.

Unknown dedi ki...

dizi başlarken jenerikte öğretmenleri çocuklara " birgün küçük bir kız çocuğu okuldan eve dönerken minik bir kedi yavrusuna rastlamış" diye başlayan bir masal anlatırdı..anlatmazmıydı?

Adsız dedi ki...

o akülü arabasi olan zengin eleman Jorge del Salto idi. dogal olarak da Maria Huakina nin en yakin arkadasiydi. Marianin sirilloya "ne var kara derili" demesini unutamam. sonradan bu kız büyümüş haliyle Thalianın bir dizisinde oynamıştı..of şimdi hepsi aklıma geldi, başlasam sonu gelmez..

Adsız dedi ki...

bir de asabiyete bağlamış bir müzik öğretmenleri vardı bunların...çocuklar hatunu kızdırırlar, müzikçi de ağlaya ağlaya sınıfı terkederdi. sonradan yeni bir erkek müzik hocası gelmiş, sınıf öğretmenine yazmaya başlamıştı. bozulmuştuk mütemadiyen.

Adsız dedi ki...

Çocukluk dönemimizin tek çocuk dizisiydi. saat 15 te okuldan çıkar önlüğümü çıkarır çıkarmaz dizinin başına geçerdim. bir keresinde bir bölümünü kaçırdığım için çok ağlamıştım. öğrencilerin tamamına yakınını hatırlıyorum. hayme(en muzip), danyel(en çalışkan ve efendi), karmen(çok fakir efendi bir kızdı danyele aşıktı galiba), maria huarkina(zengin ve ukala), sirillo( maria huarkinaya aşıktı ama fakir ve zenci olduğu için kız onu çok küçümsüyordu.sonunda da zengin oldular ve kızın ona tavırları olumlu oldu),lora(yaramaz ve bencil pablo sürekli onunla dalga geçerdi ve oldukça şişmandı),kokimato,deyvit(sevgilisi valeriden çok çekerdi) valeri(oldukça cazgırdı) horge(sınıfa sonradan geldi zengin ve ukalaydı dolayısıylada kendi kılıklı mariayla çıkmaya başladılar.)bayan kimena ise çok tatlı bir kadındı. çocuklar ona bayılıyordu.çocuklar arasındaki dayanışma çok eğiticiydi.şimdide yayınlansa keşke çok mfaydalı olurdu

Unknown dedi ki...

benimde her okul cikisinda Tv nin basina gecip kefiyle izledigim muthis bi cocuk dizisiydi heygidi gunler hey.

Murt dedi ki...

günlerce babama ağlamıştım baba bende istiyorum akülü mercedes :) hatta yıllarca doğum günümde aldı alacak diye bekledim. Ama almadı, bugün olsa binerim.

Adsız dedi ki...

o tombalak kızın adı lora mıydı?bir keresinde sırasına raptiye koyduklarını hatırlıyorum.zavallının poposu çok acımıştı

Unknown dedi ki...

ya bu zengin çocuğu akülü arabaya binerdi..annemi delirttiydim bende istiyom diye..bi de ne zaman şımarık bi kız görsem aha işte maria huakina derim hala..

Unknown dedi ki...

ha bi şimdi aklıma geldi zenci çocuk ayakkabısı yoktu galiba sandalet giymişti..onla dalga geçmişti züppe takım.o zamanlar bilmiodum sandaletin anlamını..

Adsız dedi ki...

her gün okuldan(ilkokul) gelir gelmez izlerdim. nerden hatırlıyosun o kadar ismi :)

http://www.youtube.com/watch?v=QZXwRvTAohk

Adsız dedi ki...

Kokimoto vardı bi de... Lora'nın altına raptiye koyardı jenerikte. Lora da romantik bi hatundu fazlasıyla. Himenanın yoklamasında elini şöööyle bi kaldırıp ben burdayııım ööööğretmeniiim derdi. Pek sevmezdim onu. En baba harakter Halme'ydi

serkan dedi ki...

kaçırmadan izlerdim bu diziyi.çok güzeldi yaa.şimdi yayınlansa bilemiyorum zamane çocukları izlermi:)

Unknown dedi ki...

benim de hayal meyal hatırladığım bir bölümünde dantel hastası olan Maria Huakina kişisi evde bir parti verecekti ama kural herkesin beyaz giymesiydi. zenci garibanımız bir-iki arkadaşıyla bi giyim mağazasında saklanmıştı, parasızlıktan kıyafet çalacaklardı ama uyuyakaldıkları için sabagha kadar mağazada kilitli kalmışlardı

çocukluk anılarım depreşti yaa

Unknown dedi ki...

Yazılan onca yoruma bakıyorumda o kadar düzeysizlerki. Bir taneniz bile bu dizini bir bölümünü seyrederken içinde sevme hoşgörü ve merhamet duygusunu hissetmedi keşfetmedi. Bence bu dizi o jenerasyon için gerçekten sevgi aşılayan bir diziydi.

Unknown dedi ki...

Bence bu dizi o yaş çocuklara sevme paylaşma ve merhamet duygusunu aşılayan başarılı bir diziydi.

Adsız dedi ki...

gizli bi ev vardı dizide hatırlarmısınız bilmem. bizim evin oralarda da tek katlı bi ev yıkılmıstı malum muteahıte verılmıstı tek katlı ev. neyse yıkıntıların arasına butun mahallenın cocuklarını soktum. artık burası bizim gizli evimiz diyordum onlara:)temizlemeye falan calısmıstık tas toprak:) sonra işci gelip cıkartmıstı ne işiniz var dıye. bende dıyorum kı burası bizim gizli evimiz:)) arkadslarımıda dıyordum ki ''kimse bizi buradn atamaz'' :))

canan dedi ki...

ya çok ii hatırlıyorum bu diziyi.
hatta şarkısı vardı.hayme hayme pahilyo,çikolata renkli sirillo kendi beğenmiş maria havalgina.okul güzeli kimena.bayılırdım bu diziyi yine bulmsam izlerim.hep maria kadr güzel olsak zengin olsak diye hayal kurardım.

diatom dedi ki...

inanamıyorum ya nerdeyse unutacaktım ama nasıl unuturum ki ilkokul 2. sınıf:))bütüh sınıf bu diziyi izliyorduk:))sonra bir baktıkki sınıfta kim kimi seviyor yazan kağıtlar dolaşmaya başladı:))aa çok komik ya:))o seneden sonra okul bahçesindeki oyunların tarzı bile değişti..eskiden kızlar bir köşede ip atlarken oğlanlar futbol oynardı..sonrasında mı?:))kızlı erkekli gruplar oluştu karşılıklı geçip-tam da hatırlamıyorum ama-kız kaçırma, kız isteme gibi oyu lar oynamaya başladık...:))))))))))

kirazzade dedi ki...

Ayyyy ben bayılırdım bu diziyeee. Pek seyredemesem de :) Nasıl bulabilirz acep bölümlerini?

Haberler dedi ki...

Evet,sonradan zengin olmuştu zenci.Babasına milli piyango çıkmıştı.Ardından zenci,sarışın tipik burjuva çocuğunun akülü arabasından daha üst bir marka alıp yarıştırmışlardı.E tabi zencinin arabası kazanmıştı.