Cuma, Haziran 02, 2006

MURPHY BROWN

Murphy Brown sarışın ve yalnız yaşayan gazeteci bir kadındı, bir haber dergisinde mi ne çalışıyordu. Tabii dergide çeşit çeşit nevi şahsına münhasır kişilikler, bir de isminden dolayı unutmadığım Korki diye komik bir kadın vardı. Neyse işte bu dizi bu dergideki tiplerin ve Murphy'nin maceralarını anlatırdı, çok komikti ama ana fikri neydi, sonunda ne oldu hiç hatırlamıyorum.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

efenim murphy brown dergide degil tv kanalında calısıodu, ana haber bulteni hazırlıyodu bunlar. jim miydi neydi bi adam vardı o haberleri sunuyodu, oteki hafif kelimsi eleman spor haberleri sunuyodu. komik isimli kadın da amerika guzeli mi secilip ne sonadan sunucu olarak ekibe dahil oluyodu, murphy ablamısda bunun ne isi var modlarında cok bozuluyodu bu ise. bu arada kendisi de haberlerde onemli kisilerle studyoda röportaj fln yapıyodu sanırsam.

Adsız dedi ki...

Murphy'nin evinde bir boyacı yokmuydu. Ben öyle hatırlıyorum. Salonun ortasına bir iskele kurmuştu ve sürekli boyuyordu. Hatta bitirdiğinde beğenmedim başka bir renk deneyeceğim falan derdi. Murphy ile yaşamaya başlamamışmıydı? Ben sanki öyle hatırlıyorum.

Adsız dedi ki...

bu kadar dizi özetini hatırlayıp bize sunan arkadaşın ellerinden öpüyorum..

seda irengü özmen dedi ki...

Murphy'nin zekasından herkes payını alırdı.. Yerine göre esprili, bazen de iğneleyici sözlerle karşısındakini batırır, çıkarırdı.
Aklıma gelenlerden bir tanesi:
"Cebinde zıpkın mı var, yoksa beni gördüğüne bu kadar çok mu sevindin?"

Adsız dedi ki...

Kanal D'nin ilk açıldığı zamanlarda Pazartesi-Çarşamba-Perşembe günleri Haberlerden Önce Çıkıyordu bu dizi.

Adsız dedi ki...

Murphy Brown, bi keresinde uçakla yolculuk ederken; uçak düşme tehlikesi geçiriyordu o da, yapamadıklarını hatırlayıp sıralıyordu. Küçücük kızdım, aklımda kalmıştı işte: İtalyanca öğrenemedim demişti. İtiraf gibi olacak ama, ben o sayede italyanca öğrendim... :)

Unknown dedi ki...

bu dizinin anafikri şuydu. 1970 yılında ilk, tek başına yaşayan, bekar ve ekonomik güce sahip bir kadın hakkında dizi yapılmıştı adı the mary tyler moore show'du. o zaman için amerika'da o dizi bir ilkti, erkeksiz, tek başına yaşayan özgür bir kadının hayatını canlandırıyordu. ondan sonra gelen çoğu dizi ally mcbeal olsun murphy brown olsun sex & the city olsun hepsi için yolu açan bir dizi olmuştu. murphy brown'un da anafikri buydu tek başına yaşayan özgür kadını, içine biraz mizah katarak canlandırıyordu. kanal d geçen sene sanırım bunun taklitini yapmaya kalkıştı. mehmet ali erbil ve berna laçin'le ama nedense bir kaç bölüm sonra dizi bitti.