Cuma, Haziran 02, 2006

POIROT


Bana Agatha Christie sevgisi aşılayan ve Altın Kitaplar'ın yayınladığı o ufak kitapları desteyle okumama sebebiyet veren dizidir. (Herhalde herkes böyle bir dönemden geçmiştir) Bıyığı, yumurta kafası ve gri beyin hücreleri ile tanınan Belçikalı detektif Hercules Poirot'nun maceralarını anlatırdı. Klasik bir diziydi, babamla kaçırmadan izlerdik.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Guzel kotarilmis bir diziydi bence. Zaten Poirot'nun dedektiflik yaptigi romanlari cok severim, ilgiyle izlemistim. Ama favori Poirot'm Peter Ustinov'dur (Nil'de Olum'de gormustum kendisini, Poirot karakterini canlandirirken. Tam kafamda canlandirdigim Poirot idi; cok sevinmis, acayip mutlu olmustum!..)Dizideki Poirot biraz daha efemine idi, ya da ben oyle hatirliyorum.

Adsız dedi ki...

kahramanımızın bir bastonu vardı, sonraki bölümlerde farkediyoruz ki bastonun sap kısmı periskopik bir dürbün! kimin aklına gelir ?!
seckinar@yahoo.com

coldmarch dedi ki...

BBC Prime 'da zaman zaman takrarı yapılan bir dizidir.Aslında Poirot yeşil gözlü Belçika'lı bir dedektifken bu dizide Araba benziyor.Ama sırf BBC yapımı olduğu için bile izlerim.Costume dramalarda kimse BBC'nin eline su dökemez.

Adsız dedi ki...

ben bu diziler yayınlandığı zaman çok küçüktüm. bu diziyi şimdi görünce hatırladım.demekki bir yerlerde bilinç altıma yerleşmiş ki agathanın bütün kitaplarını okudum.hatta serisi var bende

Metin KAPLAN dedi ki...

O dizilerde (nostalji) şiddet yoktu. Akıl vardı. Şimdiki dizilere bakıyorum. Vurma kırma, kavga vb. şiddet unsuru her şey var.

isimsiz dedi ki...

2000 yazinda hafta ici hergun trt 3 te yayinlaniyordu. hercule poirot yi oynayan adami daha sonra steven seagal ile kurt russel in oynadigi executive decision adli filmde hava korsani rolunde biyiksiz olarak gormustum.