Cuma, Haziran 02, 2006

SAVAŞ VE ANILAR (War and Remembrance)


Başrolünde Robert Mitchum'un oynadığı ve 2.Dünya Savaşı öncesi anlatan Savaş Rüzgarları'nın devamıydı bu dizi ve tabii TRT'de yayınlanmıştı. Kadın oyuncu Jane Seymour idi. Kahramanımız bir uçak gemisine komuta ediyordu ve unutamadığım bir sahnede, uçaklar gece dönerken, düşman görmesin diye ışıklar yakılmamış, ama komutan pilotlarını kaybetmemek için herşeyi göze alarak upuzun gemi boyunca tüm ışıkları yaktırmıştı bir anda, muhteşem bir andı. Sonradan abimle deli gibi uçak gemisi yapmaya çalışmıştık eski legolardan.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Savaş rüzgarları soğuk savaş yıllarının en meşhur dizisi idi. Gerçekten büyük ustaların oynadıgı bir diziydi. Şimdi nerdee o kalitede diziler...

Mehmet dedi ki...

Yıllar sonra bu diziyi dvd olarak tekrar izlediğimde; o dönemde çekilen dizilerin ne denli kaliteli olduğunu,
efsanevi oyunculara yetişebilmiş olduğumuz için ne kadar şanslı olduğumuzu,
o zaman tek kanalken bile şu ankinden yüz kere daha adam gibi bir yayıncılık yapıldığını bir kez daha anladım. TRTye çok teşekkür borçluymuşuz meğerse

marlon brando'm dedi ki...

Savaş ve anılar 1988-1989 sezonunda yayımlanmıştı.1984'te yayımlanan Savaş rüzgarlarının devamıydı.Roberth Mıthcum'u yine Rüştü Asyalı seslendiriyordu.Malum kahramanımız Pamela adlı kendisinden genç bir gazeteci kadına aşık olup karısından ayrılıyordu.Dizinin ilk kısmında olaylar böyle gelişiyordu.Oğlu bayrn' jean mıchael vincent,gelinini ali mac graw canlandırıyordu.İkinci kısımda yani savaş ve anılar kısmında ise büyük oğlu ve gelini olaylara katılıyordu.bu defaki gelin karekterini jane seymour canlandırıyordu.ağırlık yahudi gelin rolündeki ingiliz asıllı bu oyuncudaydı.robert mıtchum dizide bu defa pameladan ayrılıp karısına dönüyordu.

marlon brando'm dedi ki...

Savaş ve anılar 1988-1989 sezonunda trt'de yayımlanmıştı.Dizinin ilk kısmı 1984'te yayımlanan savaş rüzgarları idi.Olayların ana ekseninde Robert Mıtchum'un canlandırdığı karekter ve onun ailesi vardı.Seslendiren ise Rüştü Asyalı'ydı.Kahramanımız kendisinden hayli genç olan Pamela adında bir gazeteci kadına aşık oluyor ve karısından ayrılıyordu.Dizide oğlu ve gelinin hikayesini izlemiştik.Oğlunu jean mıchael vincent,gelinini ise ali mac graw canlandırıyordu.Savaş ve anılar kısmında ise albay pameladan ayrılır ve karısına geri döner.Hikayeye bu defa büyük oğlu ve gelini katılır.Olaylar yahudi gelini canlandıran İngiliz asıllı oyuncu jane seymourun ve büyük oğulun etrafında gelişir bu defa da.

canan dedi ki...

bu dizide oynayan tanıdık bir isim de var.O zamanlar pek fazla tanınmıyordu.Temel içgüdü filmiyle ünlenen Sharon Stone. Yanılmıyorsam Robert Mithcum'un küçük gelinini oynuyordu.O zaman bir dönemin seks bombası olacağı acaba aklınıza gelirmiydi?

canan dedi ki...

o zamanlar pek fazla tanınmayan fakat ilerleyen yıllarda seks bombası olacak bir yıldız da bu dizide oynamıştı.Hafızalarınızı biraz zorlarsanız bu kişinin Sharon Stone olduğunu anlayacaksınız.Yaa nerden nereye kim bilebilirdi ki bu kişinin daha sonraları bu kadar ünlenebileceğini.

canan dedi ki...

bu dizideki Sharom Stone'u hatırlayan var mı?