Salı, Ağustos 08, 2006

EVLİ VE ÇOCUKLU (Married with Children)


Eğer sadece 80lerde değil, doksanlarda, ikibinlerde ve mümkünse tüm ömrümce izleyeceğim bir dizi varsa işte bu idi. Bu dizi birbirlerinden nefret eden, hayattan bezmiş sefil Bundyler'in hayatını anlatırdı. Abazan oğul Bud ve aptal sarışın kaşar ablası Kelly mütemadiyen didişir, anneleri Peggy günü tv karşısında geçirip kocasının cüzdanını yağma etmenin yeni yollarını keşfederdi. Ailenin babası, hepimizin idolu Al Bundy idi. Zavallım bütün gün gün sefil bir ayakkabıcıda çalışır, akşam eve geldiğinde Peggy buna bir tas bile yemek vermez, üzerine illa uyuz komşu Marcy ile kocası (önce Steve sonra Jefferson) damlarlardı. Al ne yapsın, elini çüküne sokar, tv karşısında kendinden geçmeye çalışırdı. Yıllar geçtikçe Al'ın saçları seyreldi, göbeği çıktı, ama yaşlandıkça filozofluğu da tavan yaptı. Bir keresinde sevişmek isteyen Peggy'e "Lütfen Peg, 16 yıldır evliyiz, artık sadece arkadaş olamaz mıyız?" demesini asla unutamamışımdır. CNBC-e yıllardır döndüre döndüre bu diziyi yayınlar, hayır duamızı alır.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba
bende bu diziye rast geldikçe izliyorum,geçen yıllarda bunun türk versiyonuda çekilmişti yıldız kaplanla...

berfin

Adsız dedi ki...

cnbc-e de bu aralar yeniden oynamaya başladı.ve hala izleniyor.

coldmarch dedi ki...

En sevdiğim sitcom budur.Loser bir Amerikan ailesiyle ancak bu kadar güzel dalga geçilir.En komik bölüm bence Peggy'nin doğum gününde ona kolye alan Al'in kolyeyi evin köpeğine kaptırmasıydı.Köpek kolyeyi bahçeye gömüyor,Al bir izini bulup bahçeyi kazdığında oğlunun marifeti patlamış şişme bebekler buluyordu.)))))Dizi ilk yayınlandığında başroldeki Ed O'Neill bu dizi ancak 2 hafta sürer diyerek müthiş öngörü yeteneğini ortaya koymuş!!!!(Dizi 1987-1997 tam 10 sene yayınlanmıştır.)

Adsız dedi ki...

1988 Eylül ayında Her Cumartesi 22:15'te TRT-2'de Yayınlanmaya Başlanan Dizi. Dizinin TRT-2'deki yayınından sonra, ATV Diziyi yeniden satın alarak gösterdi.

Adsız dedi ki...

giderek Al Bundy'e benziyorummmmm

ozturks dedi ki...

annem al bundy den allah razı olsun derdi hep cocugumu evde tutuyor diye. yoksa sokakta haytalık yapacak diye korkardı herhalde

Roy Fokker dedi ki...

Çok güzel bir yapımdı. Küçücük çocukken ailece izler gülerdik. şimdide gülüyorum ve yıllar sonra yaşlandığımda da kahkahalarla güleceğim.

kirazzade dedi ki...

Hakikaten hiç sıkılmadan yıllarca seyredilebilecek dizilerden biridir :)